Tvarohový závin s meruňkami

45 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 136964x
Závin není náročný na přípravu a výbornou chuť mu dodávají meruňky v tvarohové náplni.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Listové těsto necháme rozmrazit. Zatím si připravíme náplň.

Citron spaříme vroucí vodou a pod horkou vodou kůru vydrhneme kartáčkem. Pak z citronu nastrouháme kůru. Meruňky nakrájíme nadrobno. Dvě vejce stranou rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Zbylé vejce lehce našleháme.

Tvaroh umícháme s mlékem, cukrem, žloutky, změklým máslem a citrovovou. Přidáme nakrájené meruňky, rozinky a ušlehaný sníh z bílků. Lehce promícháme.

Rozmražené listové těsto rozdělíme na 2 části, které na pomoučeném vále rozválíme na slabé pláty. Ty potřeme tvarohovou náplní. Pláty nestáčíme, ale kraje přeložíme přes sebe. Záviny namažeme rozkvedlaným vajíčkem a propícháme párátkem nebo na povrchu uděláme zlehka zářezy nožem.

Závin pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.

Hotový tvarohový závin s meruňkami necháme vychladnout, posypeme cukrem a můžeme podávat.

autor receptu:

Tvarohový závin s meruňkami

Počet přidaných receptů: 379

Ingredience

2,8
slabší recept
148 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Tvarohový závin s meruňkami

Recept se nachází v 87 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3816 receptů
vařecka
Kuchařka sladkosti 1193 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3803 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tvarohový závin s meruňkami

Přidat příspěvek k receptu Tvarohový závin s meruňkami
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept