Tvarohový závin s meruňkami

45 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 137558x
Závin není náročný na přípravu a výbornou chuť mu dodávají meruňky v tvarohové náplni.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Listové těsto necháme rozmrazit. Zatím si připravíme náplň.

Citron spaříme vroucí vodou a pod horkou vodou kůru vydrhneme kartáčkem. Pak z citronu nastrouháme kůru. Meruňky nakrájíme nadrobno. Dvě vejce stranou rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Zbylé vejce lehce našleháme.

Tvaroh umícháme s mlékem, cukrem, žloutky, změklým máslem a citrovovou. Přidáme nakrájené meruňky, rozinky a ušlehaný sníh z bílků. Lehce promícháme.

Rozmražené listové těsto rozdělíme na 2 části, které na pomoučeném vále rozválíme na slabé pláty. Ty potřeme tvarohovou náplní. Pláty nestáčíme, ale kraje přeložíme přes sebe. Záviny namažeme rozkvedlaným vajíčkem a propícháme párátkem nebo na povrchu uděláme zlehka zářezy nožem.

Závin pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.

Hotový tvarohový závin s meruňkami necháme vychladnout, posypeme cukrem a můžeme podávat.

autor receptu:

Tvarohový závin s meruňkami

Počet přidaných receptů: 379

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,8
slabší recept
150 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Tvarohový závin s meruňkami

Recept se nachází v 88 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3810 receptů
vařecka
Kuchařka sladkosti 1193 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4291 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tvarohový závin s meruňkami

Přidat příspěvek k receptu Tvarohový závin s meruňkami
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept