Tvarohový štrůdl

1 h 15 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 86407x
K nedělní odpolední kávě neodmyslitelně patří něco sladkého na zub. Zkusme třeba tuto tvarohovou mlsku.
Komentáře receptu 2


Postup přípravy receptu

Ingredience na těsto smícháme dohromady a vypracujeme hladkou hmotu. Tu zvrchu zlehka potřeme olejem a dáme odpočinout.

Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Máslo necháme změknout, vmícháme do tvarohu a postupně přidáváme ostatní ingredience.

Těsto si rozdělíme na dvě části a každou zvlášť vyválíme na plát o síle asi 3 mm. Těsto potíráme tvarohovou náplní, zavineme a opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem.

Závin s tvarohem pečeme při 175 °C asi 60 minut.

autor receptu:

Tvarohový štrůdl

Počet přidaných receptů: 87

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Tvarohový štrůdl

Recept se nachází v 56 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
zdegross
staré recepty 3810 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 3863 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tvarohový štrůdl

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Tvarohový štrůdl
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Zdraví z mořských řas

    Zdraví z mořských řas

    Mořské řasy jsou pro nás možná trochu nevšední, ovšem velmi přínosnou a zdraví prospěšnou potravinou, na kterou se zaměříme v dnešním článku. Obsahují až 15x více minerálních látek než běžná zelenina a celkově patří k výživově nejhodnotnějším potravinám. Mořské řasy mají omlazující i zkrášlující účinky, jsou lehce stravitelné a při pravidelné konzumaci nám mohou pomoci předejít mnoha obávaným civilizačním chorobám.

  • Zaostřeno na tuky ve výživě seniorů

    Zaostřeno na tuky ve výživě seniorů

    Fyziologické změny a zhoršený zdravotní stav, které s sebou přináší stáří, jsou častou příčinou a zároveň důsledkem nedostatečného příjmu stravy. Pokud si máme zachovat vitalitu do pozdního věku, je nutné přizpůsobit stravování vyšší potřebě a zároveň horšímu vstřebávání živin.




přidat nový recept