Tvarohový štrůdl

1 h 15 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 87045x
K nedělní odpolední kávě neodmyslitelně patří něco sladkého na zub. Zkusme třeba tuto tvarohovou mlsku.
Komentáře receptu 2


Postup přípravy receptu

Ingredience na těsto smícháme dohromady a vypracujeme hladkou hmotu. Tu zvrchu zlehka potřeme olejem a dáme odpočinout.

Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Máslo necháme změknout, vmícháme do tvarohu a postupně přidáváme ostatní ingredience.

Těsto si rozdělíme na dvě části a každou zvlášť vyválíme na plát o síle asi 3 mm. Těsto potíráme tvarohovou náplní, zavineme a opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem.

Závin s tvarohem pečeme při 175 °C asi 60 minut.

autor receptu:

Tvarohový štrůdl

Počet přidaných receptů: 87

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Tvarohový štrůdl

Recept se nachází v 56 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
zdegross
staré recepty 3810 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 3911 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tvarohový štrůdl

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Tvarohový štrůdl
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Co je to bypass?

    Co je to bypass?

    Slovo by-pass znamená v angličtině něco jako obchvat nebo objížďku, v medicíně v přeneseném významu však jde o označení uměle vytvořené cévní spojky na koronárních tepnách.

  • Silné a zdravé nehty - co jim škodí a naopak prospívá?

    Silné a zdravé nehty - co jim škodí a naopak prospívá?

    Ruce jsou naší vizitkou a na jejich vzhledu mají zásadní podíl právě nehty. Aby nehty mohly vypadat dobře, musí být především zdravé. Jak docílit krásných a zdravých nehtů? Jaká jsou fakta a mýty o tom, co nehtům opravdu škodí a co naopak pomáhá?




přidat nový recept