Pomeranče omyjeme a vymačkáme z nich šťávu. Jeden balíček sušenek (120 g) nalámeme na menší kousky. Ovoce očistíme a nakrájíme na plátky.
Formu na biskupský chlebíček silně vytřeme máslem a poklademe celými karamelovými sušenkami.
Tvaroh promícháme s pomerančovou šťávou, vanilkovým cukrem.
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně lehce vmícháme ochucený tvaroh a nalámané sušenky.
Nyní do formy vyložené sušenkami navršíme tvarohový krém a střídáme s nakrájeným ovocem. Vše necháme v lednici ztuhnout
Potom moučník vyklopíme z formy, přelijeme čokoládovou polevou a přizdobíme ovocem.
Jednotlivé porce moučníku krájíme ostrým nožem namočeným v horké vodě. Zdobíme šlehačkou, ovocem nebo i strouhanými oříšky.