Tvarohový krém

15 min | dezert | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 98338x
Tvarohový krém chutná hlavně dětem, můžeme ho připravit jako sladkou přesnídávku.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Z půl litru mléka, cukru a 1 balíčku vanilkového pudinkového prášku uvaříme obvyklým způsobem hustý pudink. Necháme ho úplně vychladnout, během chladnutí občas promícháme.

Plnotučný tvaroh rozmícháme se smetanou a našleháme v krém. Doporučuji použít tvaroh balený v plastové vaničce. Pak do tvarohu zašleháme postupně i studený pudink.

Ušlehaný tvarohový krém uložíme do lednice a necháme ještě chvíli chladnout.

Tvarohový krém rozdělíme do misek, ozdobíme ovocem nebo ovocnou omáčkou. Výborně chutná i na palačinkách.

Pozn.: Kdybychom nemuseli čekat, až pudink vychladne, připravili bychom krém za 15 minut.

autor receptu:

Tvarohový krém

Počet přidaných receptů: 379

Ingredience

Recept Tvarohový krém byl 28.07.2008 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,4
skvělý recept
114 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Tvarohový krém

Recept se nachází v 428 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
zdegross
staré recepty 3816 receptů
KDI
VARENIE_2 4248 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tvarohový krém

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Tip pro autora M1r3k 24.08.2011 15:35:21

    Výborný recept, dopuručuji použít pudink bez vaření od Dr.Oetker CrémeOlé nevaříš nic hotovo za 15 minut :D

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Tvarohový krém
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept