Tvarohové řezy Míša

1 h 30 min | moučník | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 108649x
Tvarohový řez pro každou příležitost.
Komentáře receptu 37
Uvařil jsem to (Recept vařilo 33 lidí)


Postup přípravy receptu

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem a trochou horké vody, přidáme mouku, olej, kakao a tuhý sníh z bílků.

Vymastíme plech, vysypeme hrubou moukou, nalijeme těsto. Těsto pečeme asi 20 minut při 175 °C. Korpus necháme vychladnout.

Během pečení si připravíme krém. Máslo ušleháme s moučkovým cukrem a vmícháme tvaroh. Na korpus natřeme krém a necháme ztuhnout v chladu.

V hrnci na mléko rozpustíme tuk a čokoládu, vmícháme prosátý cukr a kakao. Vlažnou polevou přelijeme základ řezů a opět necháme ztuhnout.

Tvarohové řezy Míša nakrájíme podle fantazie a můžeme podávat.

autor receptu:

Tvarohové řezy Míša

Počet přidaných receptů: 76

Ingredience

na porcí
4,6
skvělý recept
142 hlasujících
  • Recept Tvarohové řezy Míša - Výborný Míša řez!!!
  • Recept Tvarohové řezy Míša - Tvarohové řezy Míša.
  • Recept Tvarohové řezy Míša - Velmi osvědčené tvarohové řezy.
  • Recept Tvarohové řezy Míša - Upečený kakaový piškot.
  • Recept Tvarohové řezy Míša - Piškot potřený tvarohovou směsí.
  • Recept Tvarohové řezy Míša - Piškot s tvarohem politý čokoládou. Je dobré si ještě než čokoláda ztuhne udělat nákresy čtverečků, jak je pak budeme krájet - cokoláda nepopraská.
  • Recept Tvarohové řezy Míša - Vynikající, chutnají celé rodině.

Kuchařky obsahující recept Tvarohové řezy Míša

Recept se nachází v 662 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
zdegross
staré recepty 3816 receptů
myš1
recepty 4618 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tvarohové řezy Míša

Celkový počet komentářů u receptu: 37
  • miša řezy igi 30.10.2013 12:35:57

    tyto řezy peču běžně pro své přatele ale na korpus použiju testo z kokossových řezů je to jednodušší a stejně dobré. potom dám 3 až 4 tvaohy 1 maslo cukr a navrch polevu. ale tady mám trochu problem s tou polevou ta se mi pri krájení láme a praská. Igi

    • Re: miša řezy Anizhor 30.10.2013 17:06:33

      Čokoládová poleva se ti nebude vůbec lámat,když před každým řezem ponoříš nůž do horké,až vřelé vody a pak rychle ukrojit pruh,znovu a pořád dokola a pak i napříč.
      Také jsem to vyčetla,není ti z mé hlavy,ale obyčejně se to takovým způsobem dělá.
      Přeji mnoho úspěchů.

      • Re: Re: miša řezy igi 30.10.2013 21:54:55

        Toto všechno vím ale stejně se mi to poláme. Igi

        • Re: Re: Re: miša řezy vasemonika 02.11.2013 06:21:57

          Dobrý den igi, stačí, když do polevy přidáte trochu šlehačky a vody, bude vláčná a hlavně po šlehačce lesklá. hezký den :)

        • Re: Re: Re: miša řezy Anizhor 31.10.2013 09:48:58

          Vím co máš na mysli,když chceš,aby se poleva při jídle nelámala,tak stačí při přípravě polevy přidat více tuku,přidat třeba hned máslo,nebo Heru,není to pak s větším množstvím tuku tak tvrdé po vychladnuti.

          • Re: Re: Re: Re: miša řezy Radmila 01.11.2013 07:02:20

            Pokud dělám na moučník tenkou vrstvu čokolády, krájím horkým nožem. Ale na Míša řezy se hodí poleva v tlusté vrstvě :-) Já přidám do čokolády trochu oleje, pak poleva tolik neztuhne a krájet se dá. Množství je třeba vychytat podle druhu čokolády, kterou používáte. Naše babi dávala horkou vodu, ale pak byla poleva zase lepkavá.

          • Re: Re: Re: Re: miša řezy igi 31.10.2013 10:00:09

            Taky dobrý nápad díky za něj. Igi

      • Re: Re: miša řezy Jandová 31.10.2013 09:25:46

        To sice vyřeší nakrájení zákusku, ale při jídle dám přednost polevě, která je vláčnější, než aby se lámala pod lžičkou.

    • Re: miša řezy igi 31.10.2013 09:56:11

      Tak mi prosím pošlete recept na tu vláčnější polevu. Děkuji Igi

Celkový počet komentářů: 37
Nalezeno receptů: 37
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Tvarohové řezy Míša
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept