Tvarohové knedlíky s ovocem

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1154x
Jednoduché a moc chutné. Recept na knedlíky z tvarohového těsta.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Ze surovin vypracujeme hladké těsto, aby se nelepilo. Mléka přidáváme podle potřeby.

Z těsta vždy uždibneme kousek, naplníme ovocem a pečlivě zabalíme. Můžeme použít jahody, borůvky, meruňky apod.

Knedlíky plněné ovocem vaříme 5 - 7 minut ve vroucí vodě. Poté scedíme.

Tvarohové knedlíky s ovocem sypeme strouhaným perníkem, tatrankou, ale může být i opražená strouhanka. Podle chuti můžeme zalít rozpuštěným máslem.

Někdy, když se mi nechtějí knedlíky plnit, udělám z těsta jen kuličky, které uvařím. Knedlíky pak na talíři jen zaliji ovocnou omáčkou.

autor receptu:

Tvarohové knedlíky s ovocem

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Tvarohové knedlíky s ovocem - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 1747 kJ / 417,4 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Tvarohové knedlíky s ovocem

Recept se nachází v 27 kuchařkách
ewalota
sladká kuchařka 6 receptů
TĚSTO, MOUČNÍKY A CHLÉB
LUBOŠ
TĚSTO, MOUČNÍKY A CHLÉB 549 receptů
Tetiny ovocné recepty
veraricna
Tetiny ovocné recepty 2630 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tvarohové knedlíky s ovocem

Přidat příspěvek k receptu Tvarohové knedlíky s ovocem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept