Tvarohové chrupinky

1 h 30 min | chuťovka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 6077x
Recept na jemné šátky z tvarohového těsta. Tvarohové chrupinky jsou opravdu výborné. Všichni mi je chválí! Jsou trochu pracnější, ale zkuste je a uvidíte!
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Z měkkého tvarohu, hladké mouky, tuku na pečení a žloutku vypracujeme těsto, které necháme 1 hodinu odpočinout v chladničce.

Potom na pomoučněném vále rozválíme těsto na plát a ten nakrájíme na čtverce velké asi 8 x 8 cm. Do středu každého čtverce dáme marmeládu, přehneme čtverec do tvaru trojúhelníku a na krajích dobře přimáčkneme vidličkou.

Plech vyložíme pečícím papírem a trojúhelníky na něj narovnáme. Chrupinky upečeme dorůžova v předehřáté troubě asi při 185 °C. Ještě teplé šátky obalujeme ve směsi vanilkového a skořicového cukru s cukrem moučka.

Tvarohové chrupinky podáváme jako chutný moučník ke kávě nebo čaji.

Terezka /Sofie autor receptu:

Tvarohové chrupinky

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

na porce
Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
9 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Tvarohové chrupinky

Recept se nachází v 118 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4291 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4105 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7504 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tvarohové chrupinky

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Komentář k receptu Tvarohové chrupinky Danešt 12.03.2016 19:48:04

    To je to jak smaženky. Zase nemáme tvarooh. Sme vyřízený fakt že jo. Ale chuť to joo ta by byla. Hihi. Škoda noo. :-)

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Tvarohové chrupinky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept