Tvarohová žemlovka

45 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 26132x
Málokdo ocení tak výbornou žemlovku, každý ji ještě předtím než ji ochutná odmítne, a to protože ji někdo nesnášel již ve školní jídelně!
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Žemle nebo rohlíky pokrájíme na plátky. V mléku rozkvedláme žloutky a cukr. Do tvarohu přidáme část zbylého cukru, skořicový cukr, žloutky, sníh z bílků, rozinky a promícháme.

Z bílků a zbylého cukru vyšleháme tuhý sníh.

Zapékací nádobu vymažeme a vysypeme strouhankou, poklademe plátky žemlí nebo rohlíků, dobře navlhčíme mlékem se žloutky a cukrem, rozložíme vrstvu tvarohové hmoty opět vrstvu rohlíků a tvarohové hmoty. Na poslední vrstvu rohlíků rozetřeme sníh z bílků a upečeme.

Tvarohovou žemlovku pečeme 30 minut při 180 °C.

autor receptu:

Tvarohová žemlovka

Počet přidaných receptů: 16

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Tvarohová žemlovka

Recept se nachází v 81 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
zdegross
staré recepty 3810 receptů
KDI
VARENIE 5449 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tvarohová žemlovka

Přidat příspěvek k receptu Tvarohová žemlovka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Co je to bypass?

    Co je to bypass?

    Slovo by-pass znamená v angličtině něco jako obchvat nebo objížďku, v medicíně v přeneseném významu však jde o označení uměle vytvořené cévní spojky na koronárních tepnách.

  • Silné a zdravé nehty - co jim škodí a naopak prospívá?

    Silné a zdravé nehty - co jim škodí a naopak prospívá?

    Ruce jsou naší vizitkou a na jejich vzhledu mají zásadní podíl právě nehty. Aby nehty mohly vypadat dobře, musí být především zdravé. Jak docílit krásných a zdravých nehtů? Jaká jsou fakta a mýty o tom, co nehtům opravdu škodí a co naopak pomáhá?




přidat nový recept