Tvarohová žemlovka

45 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 27184x
Málokdo ocení tak výbornou žemlovku, každý ji ještě předtím než ji ochutná odmítne, a to protože ji někdo nesnášel již ve školní jídelně!
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Žemle nebo rohlíky pokrájíme na plátky. V mléku rozkvedláme žloutky a cukr. Do tvarohu přidáme část zbylého cukru, skořicový cukr, žloutky, sníh z bílků, rozinky a promícháme.

Z bílků a zbylého cukru vyšleháme tuhý sníh.

Zapékací nádobu vymažeme a vysypeme strouhankou, poklademe plátky žemlí nebo rohlíků, dobře navlhčíme mlékem se žloutky a cukrem, rozložíme vrstvu tvarohové hmoty opět vrstvu rohlíků a tvarohové hmoty. Na poslední vrstvu rohlíků rozetřeme sníh z bílků a upečeme.

Tvarohovou žemlovku pečeme 30 minut při 180 °C.

autor receptu:

Tvarohová žemlovka

Počet přidaných receptů: 16

Ingredience

Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Tvarohová žemlovka

Recept se nachází v 82 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5991 receptů
zdegross
staré recepty 3810 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4105 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tvarohová žemlovka

Přidat příspěvek k receptu Tvarohová žemlovka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept