Tvarohová žemlovka

45 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 27143x
Málokdo ocení tak výbornou žemlovku, každý ji ještě předtím než ji ochutná odmítne, a to protože ji někdo nesnášel již ve školní jídelně!
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Žemle nebo rohlíky pokrájíme na plátky. V mléku rozkvedláme žloutky a cukr. Do tvarohu přidáme část zbylého cukru, skořicový cukr, žloutky, sníh z bílků, rozinky a promícháme.

Z bílků a zbylého cukru vyšleháme tuhý sníh.

Zapékací nádobu vymažeme a vysypeme strouhankou, poklademe plátky žemlí nebo rohlíků, dobře navlhčíme mlékem se žloutky a cukrem, rozložíme vrstvu tvarohové hmoty opět vrstvu rohlíků a tvarohové hmoty. Na poslední vrstvu rohlíků rozetřeme sníh z bílků a upečeme.

Tvarohovou žemlovku pečeme 30 minut při 180 °C.

autor receptu:

Tvarohová žemlovka

Počet přidaných receptů: 16

Ingredience

Vaše cena 2190 běžně 4140 Kč sleva 47 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Tvarohová žemlovka

Recept se nachází v 82 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5979 receptů
zdegross
staré recepty 3810 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4084 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tvarohová žemlovka

Přidat příspěvek k receptu Tvarohová žemlovka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek je směs dvou bílkovin, gliadinu a gluteninu. Proto se mu říká též gluten. Nachází se v některých obilovinách, hlavně v pšenici, ale v menší míře také v žitu a ječmeni. Udává se, že čím více lepku a méně škrobu v obilí, tím kvalitnější mouka se namele. Těsto z této kvalitní mouky je pak pružnější. Množství lepku se měří podle závazné normy a udává se v procentech.

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.




přidat nový recept