sůl | ||
1 lžíce | máslo | |
2 ks | žloutek | |
2 lžíce | rozinky | |
500 g | měkký tvaroh | |
4 lžíce | moučkový a vanilkový cukr | |
pomerančová kůra |
Nejdříve si spaříme rozinky. Pokud chceme můžeme je raději naložit do rumu. Tvaroh samostatně utřeme. Jestli v něm jsou stále hrudky, prolisujeme jej. Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky. Přidáme pomerančovou kůru (záleží na chuti a tvaroh. Směs osolíme špetkou soli, přidáme rozinky a vše důkladně promícháme. Náplní plníme koláče, buchty nebo jakýkoliv jiný moučník.
Foto: Vojtěch Leman
Nejoblíbenější moučníky s tvarohem: Vrhněte se na pečení a oslaďte život celé rodině
Také milujete tvarohové koláče a dorty? Máte rádi sladkou klasiku, nebo naopak rádi zkoušíte nové recepty? Přinášíme vám výběr 10 moučníků, které rozhodně nezklamou.
Koláče z plechu: Ovocné, tvarohové i s mákem
Jaká by to byla neděle bez sladké vůně linoucí se z trouby. Připravili jsme pro vás 6 receptů na koláče, na které nedáme dopustit.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena