Tvarohová náplň do štrúdlu

10 min | chuťovka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 5337x
Náplň pro milovníky tvarohu a vanilky. Jednoduchý recept.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Do mísy dáme tvaroh. Vanilkový lusk rozpůlíme, nožem z něj vybereme dřeň a tu přidáme ke tvarohu. Zbylý vanilkový lusk můžeme dále použít.

Do tvarohu přidáme žloutek, rozinky, špetku soli a cukr. Náplň důkladně promícháme a rozředíme smetanou na požadovanou hustotu. Místo smetany můžeme použít polotučné nebo plnotučné mléko.

Tvarohovou náplní plníme štrúdly, koláče a podobně.

Vilienka autor receptu:

Tvarohová náplň do štrúdlu

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

4,1
skvělý recept
10 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Tvarohová náplň do štrúdlu

Recept se nachází v 47 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE_2 4248 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tvarohová náplň do štrúdlu

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Docela fajn Pepino65 12.04.2014 20:26:15

    Zkusil jsem to, není to špatné, no proč neplesám, není to přímo zásadní, protože chuť je dobrá, ale u tvarohu by bylo dobré napsat i to, jakou má mít konzistenci. Tučný ale příliš viskozní (tekutý) tvaroh nebylo to co jsem si představoval. Náplň nebyla tuhá, spíš tekutá, podle receptu. Ani jsem nemusel přidávat ani smetanu či mléko. Přes tento nedostatek mi to ale chutnalo, tak to sem dávám spíš jen pro zpřesnění.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Tvarohová náplň do štrúdlu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.

  • Intimní hygiena malých dětí

    Intimní hygiena malých dětí

    Zásady osobní hygieny mají specifický význam pro každého jedince. Jsou rozdílné u dívek i chlapců v jednotlivých obdobích života a souvisí také s hormonálními změnami, které se v těchto obdobích vyskytují. Intimní hygienu našich nejmenších bychom rozhodně neměli podceňovat, přestože je toto citlivé téma opředeno mnoha mýty, pověrami a babskými radami, které ne vždy fungují.




přidat nový recept