Turecký med

25 min | dezert | vegetariánský recept | recept zobrazen: 154432x
Recept na výrobu vlastního tureckého medu.
Komentáře receptu 10


Postup přípravy receptu

Připravíme si vodní lázeň. V ní pomalu necháme rozehřát med. Pak rychle vyměníme misky. Do čisté misky dáme bílky a cukr a šleháme, než směs zhoustne.

Do základu opravdu pomalu, jen tenkým pramínkem a za stálého míchání, přiléváme rozpuštěný med.

Pak do směsi vmícháme ořechy a hmotu necháme lehce vychladnout.

Hmotu natíráme na oplatku nebo na vhodné nádobí, aby se pak dal med odlepit. Vše jen lehce zatížíme a necháme do druhého dne uležet. Hotový med balíme do celofánu.

Petr Král autor receptu:

Turecký med

Počet přidaných receptů: 527

Ingredience

Vaše cena 999 běžně 36000 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Turecký med

Recept se nachází v 75 kuchařkách
vařecka
kuchařka dezertu 587 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4767 receptů
Katika
sladké pečivo 181 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Turecký med

Celkový počet komentářů u receptu: 10
  • Chyba Zbyněk Havelka 16.12.2012 20:55:21

    Zdravím.
    Zkoušeli jsme tento recept a vše jsme dělali dle pokynů. Bohužel po dni chlazení jsme na turecký med koukli a většina medu byla vyteklá okolo a turecký med byl jak kaše. Nebyl tuhý a bez medu ani dobrý. Nevíte čím to mohlo být způsobené? Co jsme udělali špatně?

  • zdravím, recept dobrej, ale kolik asi tak toho medu? :-)

  • Dobrý deň! Tento recept sme skúšali, je výborný. Ale hľadáme recept na sekaný púťový turecký med, taký aký sa predával kedysi na brnenských veltrhoch. S prosbou a úctou Turanovci. P.S. medu máme dosť aj na výskum a pokusy.

  • Turecký med Trashman 26.08.2010 20:20:57

    Bílý cukr (kolik třeba) rozpustíme ve Vodě (kolik třeba)
    na hustý sirup a invertujeme s Kyselinou vinnou (kolik třeba)
    (přibližně 10,0 na 30.000 cukru) velmi opatrně za neustálého míchání. Po určité době, když je již cukr částečně invertován, necháme sirup vychladnout a přimícháme sníh ušlehaný ze
    Sušeného vaječného bílku (kolik třeba) a znovu za důkladného míchání zahříváme, až hmota silně zhoustne a cukr začíná karamelizovat. Do chladnoucí hmoty vmícháme Mandle (kolik třeba) Včelí med (kolik třeba) a hmotu pak vlijeme do velkých bloků.

    Recept z knihy:

    Josef Brož - Receptář chemicko technický z roku 1942

  • mochametánský medík veruliba 10.01.2008 12:51:50

    prima, zkusím zítra udělat - ušlehat s DIAchromem pro diabetiky

  • poděkování Ajka 04.10.2007 09:17:17

    Děkuji za recept na turecký med. O pouti (29.-30.9.07)u nás ve Strakonicích jsem si jej naposledy koupila....A díky Vašemu receptu si jej doma můžem udělat teď kdykoliv .Moc děkuji.Ajka

  • mňamka robert 12.09.2006 19:47:29

    zdravím autorku. před chvílí jsem si recept vyzkoušel a výsledek je skvělý. od male miluju turecký med a pouze na poutích a podobných akcích jsem sehnal relativně čerstvý kus. Proto jsem zajásal, když jsem recept objevil. Díky

    • Tak to jsme rádi:-) Autorovi pochvalu vyřídím, pokud si ji ještě nepřečetl. Mám jen malý dotaz. Navážil jste si suroviny přesně a bylo to v pořádku, nebo jste musel něco přidávat (cukr, med)?

Celkový počet komentářů: 10
Nalezeno receptů: 10
Přidat příspěvek k receptu Turecký med
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Mýty o bolestech zad

    Mýty o bolestech zad

    O bolestech zad kolují různé nepravdy. Jaké jsou ty nejčastější? A čeho se opravdu vyvarovat, aby záda nebolela? Vsaďte na vhodně zvolený pohyb, správnou matraci a nebojte se preventivní návštěvy u lékaře. Nejen starší generaci dokáží záda pěkně potrápit.

  • Diagnóza ztuhlý palec - bolestivá artróza

    Diagnóza ztuhlý palec - bolestivá artróza

    Vypadá jako palec vbočený (hallux vagus), ale jde o palec ztuhlý (hallux rigidus). Pro laika je rozdíl téměř k nerozeznání, ovšem zvyšující se bolestivost při chůzi a menší pohyblivost palce jasně naznačí, že něco není v pořádku.




přidat nový recept