Turecký med

25 min | dezert | vegetariánský recept | recept zobrazen: 155257x
Recept na výrobu vlastního tureckého medu.
Komentáře receptu 11


Postup přípravy receptu

Připravíme si vodní lázeň. V ní pomalu necháme rozehřát med. Pak rychle vyměníme misky. Do čisté misky dáme bílky a cukr a šleháme, než směs zhoustne.

Do základu opravdu pomalu, jen tenkým pramínkem a za stálého míchání, přiléváme rozpuštěný med.

Pak do směsi vmícháme ořechy a hmotu necháme lehce vychladnout.

Hmotu natíráme na oplatku nebo na vhodné nádobí, aby se pak dal med odlepit. Vše jen lehce zatížíme a necháme do druhého dne uležet. Hotový med balíme do celofánu.

Petr Král autor receptu:

Turecký med

Počet přidaných receptů: 527

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Turecký med

Recept se nachází v 75 kuchařkách
vařecka
kuchařka dezertu 587 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4797 receptů
Katika
sladké pečivo 184 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Turecký med

Celkový počet komentářů u receptu: 11
  • Chyba Zbyněk Havelka 16.12.2012 20:55:21

    Zdravím.
    Zkoušeli jsme tento recept a vše jsme dělali dle pokynů. Bohužel po dni chlazení jsme na turecký med koukli a většina medu byla vyteklá okolo a turecký med byl jak kaše. Nebyl tuhý a bez medu ani dobrý. Nevíte čím to mohlo být způsobené? Co jsme udělali špatně?

  • zdravím, recept dobrej, ale kolik asi tak toho medu? :-)

  • Dobrý deň! Tento recept sme skúšali, je výborný. Ale hľadáme recept na sekaný púťový turecký med, taký aký sa predával kedysi na brnenských veltrhoch. S prosbou a úctou Turanovci. P.S. medu máme dosť aj na výskum a pokusy.

  • Turecký med Trashman 26.08.2010 20:20:57

    Bílý cukr (kolik třeba) rozpustíme ve Vodě (kolik třeba)
    na hustý sirup a invertujeme s Kyselinou vinnou (kolik třeba)
    (přibližně 10,0 na 30.000 cukru) velmi opatrně za neustálého míchání. Po určité době, když je již cukr částečně invertován, necháme sirup vychladnout a přimícháme sníh ušlehaný ze
    Sušeného vaječného bílku (kolik třeba) a znovu za důkladného míchání zahříváme, až hmota silně zhoustne a cukr začíná karamelizovat. Do chladnoucí hmoty vmícháme Mandle (kolik třeba) Včelí med (kolik třeba) a hmotu pak vlijeme do velkých bloků.

    Recept z knihy:

    Josef Brož - Receptář chemicko technický z roku 1942

  • mochametánský medík veruliba 10.01.2008 12:51:50

    prima, zkusím zítra udělat - ušlehat s DIAchromem pro diabetiky

  • poděkování Ajka 04.10.2007 09:17:17

    Děkuji za recept na turecký med. O pouti (29.-30.9.07)u nás ve Strakonicích jsem si jej naposledy koupila....A díky Vašemu receptu si jej doma můžem udělat teď kdykoliv .Moc děkuji.Ajka

  • mňamka robert 12.09.2006 19:47:29

    zdravím autorku. před chvílí jsem si recept vyzkoušel a výsledek je skvělý. od male miluju turecký med a pouze na poutích a podobných akcích jsem sehnal relativně čerstvý kus. Proto jsem zajásal, když jsem recept objevil. Díky

Celkový počet komentářů: 11
Nalezeno receptů: 11
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Turecký med
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept