Třešňový koláč s broskvemi a drobenkou

1 hod | moučník | 6 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 909x
Ovocný koláč na plech sypaný drobenkou. Recept na šťavnatý moučník ke svačině.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Ovoce necháme odkapat a broskve nakrájíme na kostičky. Plech vyložíme pečicí kartou, nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou.

Měkké máslo utřeme s cukry a nastrouhanou citronovou kůrou. Přišleháme vejce, mléko podle potřeby a prosátou mouku s práškem do pečiva. Drobenku připravíme z másla, cukru a mouky.

Těsto uhladíme na plech a posypeme vypeckovanými třešněmi a nakrájenými broskvemi. Ovoce přikryjeme připravenou drobenkou.

Ovocný koláč pečeme asi 30 - 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Třešňový koláč s broskvemi a drobenkou po vychladnutí podáváme nakrájený k čaji či kávě.

Samman autor receptu:

Třešňový koláč s broskvemi a drobenkou

Počet přidaných receptů: 868

Ingredience

na porcí
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Třešňový koláč s broskvemi a drobenkou

Recept se nachází v 28 kuchařkách
Sladká kuchařka
Samman
Sladká kuchařka 235 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7504 receptů
Tetiny ovocné recepty
veraricna
Tetiny ovocné recepty 2630 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Třešňový koláč s broskvemi a drobenkou

Přidat příspěvek k receptu Třešňový koláč s broskvemi a drobenkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept