Jednoduchý, rychlý a velice chutný recept na tresku.
Hodnocení
4.0
/ 5 (17x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
4x
Ingredience
2 lžíce
olej
2 ks
cibule
2 lžičky
tymián
400 g
treska
1 konzerva
krájená rajčata
2 lžíce
sójová omáčka
2 lžičky
třtinový cukr
podle potřeby
sůl
podle chuti
koření
Postup přípravy
Zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme najemno.
V pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibulku a osmahneme dozlatova. Přidáme cukr, tymián, sójovou omáčku, protlak a krájená rajčata. Jakmile začne omáčka vařit, necháme ji chvíli probublat a vložíme do ní tresku. Tu předem osolíme a okořením podle chuti. Tresku dusíme v rajčatové omáčce zhruba 10 minut. Tresku jednou či dvakrát otočíme.
Tresku v rajčatové omáčce podáváme s brambory.