4 ks | vejce | |
14 dkg | máslo | |
1 sklenka | mléko | |
20 dkg | cukr krupice | |
1 lžička | citronová kůra | |
35 dkg | polohrubá mouka | |
1 ks | kypřicí prášek do pečiva | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
tuk na vymazání | ||
strouhanka na vysypání |
Formu na beránka vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Cukr utřeme s máslem a žloutky. Přidáme citronovou kůru, mléko, mouku s kypřícím práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Těsto lehce promícháme. Třené těsto rozetřeme do připravené formy. Velikonočního beránka pečeme asi 45 minut v předehřáté troubě. Po upečení vyklopíme beránka z formy a necháme vychladnout. Třeného velikonočního beránka zdobíme podle fantazie.
Veganské pečení: Velikonoční citronový beránek krok za krokem
K přípravě této klasické velikonoční pochoutky využijete pouze rostlinné suroviny a výsledek vás určitě překvapí.
Velikonoční beránek 6x jinak - recepty, které se zaručeně podaří
Hledáte recept na opravdu dobrého velikonočního beránka? Přinášíme vám 6 čtenářsky nejúspěšnějších receptů, u nichž nemusíte mít obavu z výsledku. Vybrat si můžete z klasického třeného těsta, s tvarohem, pudinkem a třeba i z těsta povidlového. A pokud vám doma chybí váha, bude pro vás jistotou hrníčkový recept.
Autor:máma
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena