Třeboňské kapří hranolky

20 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 54857x
Za gastronomickou pochoutku se v Třeboni, hlavním městě českého rybářství, považují kapří hranolky z Třeboňského kapra. Originální recept doporučil známý kuchař Petr Stupka.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Kostí zbavený filet z kapra nakrájíme na stejně dlouhé kousky (hranolky). Z lisovaného česneku, připraveného koření a sójové omáčky vytvoříme marinádu. V marinádě promíchané hranolky kapřího masa necháme odležet. Následně je obalíme v připravené směsi hladké mouky, papriky a škrobové moučky. Smažíme v rozpáleném oleji. Po usmažení necháme okapat v sítu nebo na ubrousku. Podáváme se studenou omáčkou, například křenem dochucenou kysanou smetanou.

Na webu Třeboňský kapr se můžete podívat i na video s návodem na přípravu kapřích hranolek.

Třeboňský kapr

autor receptu:

Třeboňské kapří hranolky

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
38 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Třeboňské kapří hranolky

Recept se nachází v 166 kuchařkách
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů
KDI
VARENIE 8304 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3312 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Třeboňské kapří hranolky

Celkový počet komentářů u receptu: 3
Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Třeboňské kapří hranolky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept