Tradiční švédské kuličky

30 min | hlavní chod | 4 porce | švédská kuchyně | recept zobrazen: 4573x
Recept na tradiční švédské kuličky, jak si je dělám doma. Zaručeně nezklamou a chutnají jak z Ikea.
Komentáře receptu 8
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Včerejší housku namočíme do mléka a necháme změknout. Maso dáme do mísy a smícháme s natrhanou houskou a vejci. Přidáme tolik strouhanky, aby směs byla dostatečně hustá a dala se dobře formovat. Přidáme rozmačkaný česnek, citronovou kůru, skořici, kardamom, hřebíček, sůl a pepř.

Ze směsi zformujeme malé kuličky, které 6 - 8 minut ze všech stran opékáme na rozpáleném oleji. Po opečení kuličky zbavíme přebytečného oleje na papírové utěrce.

Tradiční švédské kuličky podáváme s vařenými brambory, brusinkovým džemem a se světlou smetanovou omáčkou.

autor receptu:

Tradiční švédské kuličky

Počet přidaných receptů: 9

Ingredience

na porce
4,7
skvělý recept
33 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Tradiční švédské kuličky

Recept se nachází v 71 kuchařkách
Majkyho domácí kuchařka
Macho
Majkyho domácí kuchařka 272 receptů
KDI
VARENIE 4757 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tradiční švédské kuličky

Celkový počet komentářů u receptu: 8
  • dalibor 02.09.2012 09:11:17

    jste normální? Hadate se kvůli kravine. A kdyby si v ikei dělali kuličky sami, tak by umřeli. Je to polotovar, který jim někde někdo vyrábí. Oni jen vysypou obsah na pánev nebo fritak, kde to udělají. To samé omáčka a ten losos a vše. Podívejte se, jak vypadají v ikei ty kusy všeho a pak se běžte podívat do obchodu k ním, jak to vypadá. A tam na sáčku si přečtěte složení. Hádáte se o hovně!

  • kuličky alena 09.04.2012 17:00:51

    tak za prvé - netykejte mi, za druhé - kde se maso nastaví houskou, tam je chuť jiná, za třetí - provozní restaurace v jedné z Ikea je přítelkyně. a jen pro informaci - už jste někdy slyšela, že se maso šlehá se studenou vodou, a nepotřebuje žádné pojidlo? jest-li ovšem víte, o čem mluvím.

    • Re: kuličky y 15.04.2012 09:50:35

      Správně se maso šlehá s ledovou tříští a provozní v restauracích obvykle vědí starou belu jak se vaří. To jen pro pořádek.

  • Baboš
    kuličky Baboš 10.04.2012 17:15:51

    Dobrý den.Já dávám taky asi 1 dcl vody do mletého masa.Dělám to špatně-ráda se poučím.Děkuji.Baboš

  • za štvrté-já tykám komu já chci víš?, za páté-na to je tam kardamom, jestli ty víš co to vůbec je, za šesté-to mi je jedno ta tvá provozní.....a jen pro informaci-jsi chytrá.....hmmm.....máš mé uznání.....klobouk dole

  • kuličky alena 08.04.2012 16:56:02

    v Ikea jsou švédské kuličky na 100% bez housky a strouhanky.

    • já říkám, že chutnají jak z Ikea, ne že je tak dělám....a ty odkud máš takovou info, že v Ikea do nich nedávají housku a strouhanku???

Celkový počet komentářů: 8
Nalezeno receptů: 8
Přidat příspěvek k receptu Tradiční švédské kuličky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept