Tradiční pečený králík

1 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 192477x
Jednoduchý recept na králíka.
Komentáře receptu 36
Uvařil jsem to (Recept vařilo 15 lidí)


Postup přípravy receptu

Králíka omyjeme, vytrháme zevnitř jeho sádlo. Do stehen a hřbetu našpikujeme slaninu. Dobře osolíme králíka jak zevnitř tak z venku.

Králíka dáme do pekáče. Cibuli, česnek a zbytek slaniny nakrájíme na tenké plátky a položíme na králíka a posypeme grilovacím kořením. Mírně podlijeme vodou nebo vývarem. Králíka vložíme do trouby a pečeme doměkka. Během pečení králíka otočíme. Podléváme a přeléváme vypečenou šťávou, až je maso měkké.

Tradičního pečeného králíka můžeme s bramborem.

autor receptu:

Tradiční pečený králík

Počet přidaných receptů: 64

Ingredience

na porce
4,2
skvělý recept
78 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Tradiční pečený králík

Recept se nachází v 188 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2626 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4001 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tradiční pečený králík

Celkový počet komentářů u receptu: 36
  • tradiční? Martina 12.12.2014 18:29:28

    Proč se jmenuje tradiční? - tam bych viděla kmín a sůl a ne gril. koř.
    Ale co mi u receptu opravdu vadí je neuvedení doby pečení a teploty.
    Číst takové recepty je ztráta času - nedali by se tyto recepty smazat?

    • Re: tradiční? lumik 13.12.2014 08:53:58

      teplota a doba pečení? nikdo nemůže přesně napsat,záleží na zkušenostech s vlastní troubou a jestli je králík pečený musím zkusit,kdyby někdo omylem napsal 30 minut tak ho vyndáte a budete podávat?

    • Re: tradiční? Doga nenažraná 12.12.2014 18:35:40

      prostě se tak jmenuje a je jedno jestli tradiční nebo netradiční a nechápu proč by se měl hned mazat,jste nějaká chytrá ne!!!však ho dělat nemusíte :) udělejte si svého

  • Václav 26.07.2011 16:53:53

    Kdo dává na králíka grilovací koření je blbec a neumí vařit. Kdo to jí, tak je blbec a prase.

    • Re: juras24 21.03.2014 08:48:45

      Nesouhlasím s těmi výrazy, ale plně souhlasím s tím, že dávat na králíka grilovací koření je při nejmenším neznalost a naprostá ignorace gastronomie.

    • Re: Jarek 13.08.2011 10:32:04

      Kdo se neumí slušně vyjadřovat, je duševní imbecil

      • Re: Re: LIBOR 28.10.2011 07:29:16

        To nic nemění na stavu, že kdo posype ušáka grilovacém kořením je PRASE.

        • Re: Re: Re: jeff 04.01.2014 08:49:10

          Ať si tam dá třeba dubovou kůru,když to někomu chutná s jiným kořením,proč ne.Já králíka dělám na smetaně,jako svíčkovou,nebo na zelenině,na divoko apod.Zkuste.

        • Re: Re: Re: 111 17.09.2012 10:06:18

          Dal a snědl moc dobré ČAU!

        • Re: Re: Re: Jan Sup 04.12.2011 22:11:19

          Možná byste se měl léčit. Pokud to někomu chutná s grilovacím kořením, proč mu za to nadávat? Vy asi nebude zrovna příjemný a tolerantní chlapík.

Celkový počet komentářů: 36
Nalezeno receptů: 36
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Tradiční pečený králík
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Kolagen v péči o pleť podle věku

    Kolagen v péči o pleť podle věku

    Denně a ze všech stran slyšíme z reklam na pleťové krémy alarmující upozornění na nezbytnost udržování pevné, zdravé a mladé pleti pomocí kolagenu. Co je vlastně kolagen? A proč je pro naši pokožku tak důležitý? V dnešním článku se dozvíte, jak správně pečovat o pleť v různých věkových kategoriích.

  • Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín je roky opomíjená kořenová zelenina napěchovaná vitamíny. Je to na pěstování nenáročná brukvovitá rostlina, jejím dalším pozitivem je absolutní mrazuvzdornost. Důvodů, proč byla roky odstrkovaná do pozadí, může být spousta. Kdysi byl tuřín jednou z hlavních potravin všech vrstev obyvatelstva.




přidat nový recept