Tradiční italské lasagne

2 hod | hlavní chod | 4 porce | italská kuchyně | recept zobrazen: 1498x
Italské lasagne podle tradičního receptu. Čím déle budeme jídlo připravovat, tím bude mít lepší chuť (hlavně rajčatová omáčka).
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Nejdříve si připravíme boloňskou omáčku. Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme. Když je cibulka měkká, vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Boloňskou omáčku přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20 - 25 minut.

Dále si připravíme sýrovou omáčku. V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a minutu necháme osmažit. Postupně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka neztuhne a není jemná. Přidáme muškátový oříšek. Sýrovou omáčku přemístíme z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme, dokud se nerozpustí.

Do pekáčku přijde nejprve vrstva boloňské omáčky, na to sýrová omáčka, pak lasagne, vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské omáčky a sýrové omáčky navrch.

Tradiční italské lasagne pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30 - 35 minut. Pečeme do mírného zhnědnutí sýrové omáčky, můžeme péct i déle, pokud omáčka nezhnědne tak rychle.

Tradiční italské lasagne rozdělíme na talíře a podáváme jako hlavní chod.

autor receptu:

Tradiční italské lasagne

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Tradiční italské lasagne

Recept se nachází v 32 kuchařkách
zjirousek
Mletá masa 465 receptů
Zorňafa
1. aa-7 705 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tradiční italské lasagne

Přidat příspěvek k receptu Tradiční italské lasagne
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.




přidat nový recept