Tradiční cibulačka

20 min | polévka | česká kuchyně | recept zobrazen: 108047x
Velmi chutná polévka. Recept se spoustou cibule.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném tuku osmažíme dozlatova. Zalijeme vodou, přidáme kostku masoxu a krátce povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.

Plátky veky opečeme na sucho.

Tradiční cibulovou polévku nalijeme do polévkových misek, nahoru položíme opečený plátek veky, hustě posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme pod grilem.

autor receptu:

Tradiční cibulačka

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Tradiční cibulačka

Recept se nachází v 52 kuchařkách
veriri
Papáníčko 2886 receptů
zjirousek
Polévky 1975 receptů
smarcelak
Polévky 472 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tradiční cibulačka

Celkový počet komentářů u receptu: 4
  • Radek 16.01.2011 08:47:22

    5x cibuli karamelizovat na masle a mirnem ohni min. hodinu. Přidat vinný ocet - zredukovat, pak bílé vino - a opět zredukovat. Malá lžíci tymianu, snitek rozmarynu, sůl a pepř, připadne jiné polevkove bylinky. A nakonec i studena jiska z jedne lžíce hladké mouky. To vše smichat s kvalitním vyvarem. No a když sýr, pak se také vyplatí nesetrit, ale i s eidamem vystačíte.

  • Dáša 21.11.2011 20:28:00

    Tradiční cibulačka s masoxem? To je oxymoron jak vyšitej:-)

  • cibulačka drakula 28.06.2008 12:53:48

    Cibulačka je lepší se zeleninovým vývarem a s libečkem a petrželkou než s masoxem. Je dobrá, když vaříte bramborový salát. Vývar ze zeleniny na salát je na cibulačku bezvadný.

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Tradiční cibulačka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept