Tradiční české buchty

2 hod | moučník | 6 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 126162x
Výborné české buchty s tvarohem a povidly.
Komentáře receptu 43
Uvařil jsem to (Recept vařilo 40 lidí)


Postup přípravy receptu

Do mísy si vsypeme mouku. Uděláme důlek, rozdrolíme do něj droždí, zasypeme cukrem, zalijeme teplým mlékem a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme vanilkový cukr, sůl, citronovou kůru, žloutky a rozpuštěné máslo. Vypracujeme těsto, které se nelepí k míse a necháme kynout na teplém místě.

Mezitím si rozmícháme tvaroh s cukrem a trochou mléka. Můžeme použít i jinou oblíbenou náplň.

Z těsta a tvarohové náplně tvoříme buchty. České buchty klademe do trochu vymazaného pekáčku. Trochu vymazaného kvůli tomu, aby nebyly moc mastné a nasáklé. Nakonec tradiční české buchty potřeme máslem a dáme do předem rozehřáté trouby na 150 - 180 °C. České buchty pečeme asi 30 minut.

Upečené tradiční české buchty posypeme cukrem a můžeme se do nich pustit.

autor receptu:

Tradiční české buchty

Počet přidaných receptů: 8

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
138 hlasujících
  • Recept Tradiční české buchty - České buchty navíc s kypřícím práškem a hladkou moukou
  • Recept Tradiční české buchty - Buchtičky s domácími povidly - hladká mouka, domácí majonéza a bez vanilky či vanilkového cukru, hlavně nepřesladit těsto... Přeji všem dobré chuti...
  • Recept Tradiční české buchty - Můj pokus xx a konečně se povedly tak, jak jsem si přála. Jsem ještě celkem nezkušená kuchařka, tak zkouším a nevzdávám to :D
  • Recept Tradiční české buchty - Tradiční české buchty
  • Recept Tradiční české buchty - Vykynuté buchty před pečením.
  • Recept Tradiční české buchty - Upečené tvarohové buchty.

Kuchařky obsahující recept Tradiční české buchty

Recept se nachází v 602 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5991 receptů
myš1
recepty 4616 receptů
Baboš
Moučniky 1546 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tradiční české buchty

Celkový počet komentářů u receptu: 43
  • Komentář k receptu Tradiční české buchty bara 25.02.2016 16:28:49

    testo kyne,tak jsem zvedava,jak to dopadne. poprve delam buchty:-)

    • Re: Komentář k receptu Tradiční české buchty stavros666 21.03.2016 09:48:09

      Tak co,jaké byly?Napsala jste,že je děláte poprvé....já poprvé NIC-MOC,ale také se sluply.Přeji hodně úspěchů....///

  • české buchty stavros666 20.03.2016 09:51:49

    Peču je často,prozatím se mi vždy povedly,podle ochutnávačů.Aby byly nadýchané,jako pápěří,nesmí se těsto přesladit,přidávám majonézu,(záleží i na kvasnicích) a používám hladkou mouku.Jako náplň mám nejraději domácí povidla a také nedávám vanilku nebo vanilkový cukr.Zkuste to také tak,myslím,že neprohloupíte a bude všem chutnat.Posílám fotografii porcičky a přeji dobrou chuť....///

  • Komentář k receptu Tradiční české buchty DAGMAR 16.02.2016 17:05:00

    Buchty super vynikající jen vše peču z hladké mouky tak jsem dala hladkou.

  • Komentář k receptu Tradiční české buchty alky10 16.01.2016 19:32:07

    Chci se zeptat v čem je problém když nejsou nadýchané?

    • Re: Komentář k receptu Tradiční české buchty Pepína 17.01.2016 05:23:29

      No, může to být spoustou věcí. Kvasnice bývají poměrně častým problémem. Dávám si na to pozor a kupuji jen české. Jsou dražší, ale vždy to vyšlo. Spousta lidí dává např. polotučné mléko z krabice nebo ještě hůře nízkotučné (o jejich výrobě je dobré si něco přečíst, protože jak může mléko vydržet 3 měsíce bez chem. zásahů, že...) , ale také to může být dáno teplotou v kuchyni při dělání buchet a při jejich kynutí. Pokaždé nutím manžela mi moc v kuchyni nevětrat, když pořád kolem mne běhá tam a zpět a mává dveřmi :-). Chce to zkoušet a testovat. Hodně štěstí a nevzdávat se. :-)

  • Komentář k receptu Tradiční české buchty Martina 07.12.2015 16:56:01

    Buchty opravdu vynikající, vše chutnaly a jen se po nich zaprášilo. Droždí jsem dala celou kostku (40g) a nic se nestalo.

  • Testo vyborne

  • Komentář k receptu Tradiční české buchty Verča 15.02.2015 19:15:24

    Ráda vyzkouším tento recept, může to být mňamka

  • Komentář k receptu Tradiční české buchty barbora (tecka) slanska 12.02.2015 18:46:48

    Byly výborné :)

Celkový počet komentářů: 43
Nalezeno receptů: 43
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Tradiční české buchty
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept