Tradiční bramborák

30 min | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 350850x
Příloha i hlavní chod. Klasický bramborák, recept pro začátečníky.
Komentáře receptu 59
Uvařil jsem to (Recept vařilo 26 lidí)


Postup přípravy receptu

Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Na jemném struhadle je nastrouháme. Ihned vmícháme mouku, vejce, oloupaný a prolisovaný česnek. Těsto na bramboráky okořeníme pepřem, solí a majoránkou. Podle chuti můžeme do těsta přisypat i slaninu nakrájenou na kostičky.

Těsto v malých dávkách nalijeme na pánvičku či lívanečník. Tradiční bramboráky pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova. Upečené bramboráky dáme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.

Tradiční bramborák podáváme podle chuti. Dobrý je samotný nebo jako příloha k masu či masové směsi. Bramborák je skvělý studený i teplý.

autor receptu:

Tradiční bramborák

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Recept Tradiční bramborák byl 27.01.2010 na 4. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,3
skvělý recept
201 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Tradiční bramborák

Recept se nachází v 365 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
zdegross
staré recepty 3810 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2723 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tradiční bramborák

Celkový počet komentářů u receptu: 59
  • Komentář k receptu Tradiční bramborák Ještě větší blitka 12.01.2015 15:04:34

  • Komentář k receptu Tradiční bramborák Ještě větší blitka 12.01.2015 14:58:01

    a¨jasně

  • Komentář k receptu Tradiční bramborák Ještě větší blitka 12.01.2015 14:55:24

    chutná jako blitka a ja nejsem ten samej jako blitka sry for spam.

  • Eiji Wolf 11.12.2011 20:05:08

    Jen poznámka: množství vystačí sotva pro dva nepříliš zdatné jedlíky, takže počítejte cca 400g barmbor na osobu.

    Právě jsem poprvé ochutnal tento recept a je lepší než od maminky :D

    • Re: Zelvik 06.10.2014 17:17:49

      standardně dělám ze 2 kg brambor i když ¨jsme jen dva - stejně to vydrží maximálně na oběd a večeři :-)

  • Mňam :-) Caradac 24.08.2014 01:00:46

    Tak to je mňam - inteligence mého příspěvku vás jistě potěší :D

  • yum yum Roberto 04.08.2014 01:21:16

    Udelal sem bramborak po dlouhi dobje. Mam Americkou zenu a moc ji to nejede tak sem se nacpal sam. :)

  • Komentář k receptu Tradiční bramborák vogeltanz 22.05.2014 00:14:05

    ahoj,
    taky přidám svoji moidifikaci bramboráků. Nedávám slaninu, zato víc česneku(rozetřený se solí!) a hodně majoránky. Nad rámec ingrediencí přidávám nahrubo nakrájenou cibuli (recept mojí babičky). Bramboráky smažím spíš tlustší a větší - rozměr na celou pánev.
    A závěrem vysvětlení, proč se bramboráky rozpadají. Tajemství soudržnosti těsta je v obsahu škrobu v bramborách - v nových bramborách je ho málo, je lepší nastrouhané trochu vymačkat, ve starých bramborách je škrobu hodně, zbavovat se vody netřeba. Byť jsem vyrobil spoustu variant bramborákového těsta (s uzeným masem, kysaným zelím, se špekem...), kmín jako přísadu si v nich představit nedovedu, a zkoušet to ani nebudu. Dobrou chuť!

Celkový počet komentářů: 59
Nalezeno receptů: 59
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Tradiční bramborák
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Změna času v parlamentu EU - jste pro zrušení?

    Změna času v parlamentu EU - jste pro zrušení?

    Máme za sebou každoroční změnu času ze zimního na letní. K posunutí hodin na letní čas, tedy o hodinu dopředu, došlo 29. března, a to přesně ve dvě hodiny ráno. Pro někoho je to už tradiční a nutná nepříjemnost, někdo se nad tím ani nepozastaví. Jak jste právě proběhlou změnu na letní čas zvládli vy?

  • Geneticky vysoký cholesterol

    Geneticky vysoký cholesterol

    Familiární hypercholesterolémie (FH) nebo-li vrozený vysoký cholesterol je jednou z nejčastějších dědičných poruch metabolismu. Geneticky zvýšený cholesterol se však od “běžně“ vysokého cholesterolu značně liší, představuje jiné hodnoty i rizika a vyžaduje zvláštní léčbu.




přidat nový recept