Tradiční bramborák

30 min | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 242198x
Příloha i hlavní chod. Klasický bramborák, recept pro začátečníky.
Komentáře receptu 53
Uvařil jsem to (Recept vařilo 23 lidí)


Postup přípravy receptu

Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Na jemném struhadle je nastrouháme. Ihned vmícháme mouku, vejce, oloupaný a prolisovaný česnek. Těsto na bramboráky okořeníme pepřem, solí a majoránkou. Podle chuti můžeme do těsta přisypat i slaninu nakrájenou na kostičky.

Těsto v malých dávkách nalijeme na pánvičku či lívanečník. Tradiční bramboráky pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova. Upečené bramboráky dáme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.

Tradiční bramborák podáváme podle chuti. Dobrý je samotný nebo jako příloha k masu či masové směsi. Bramborák je skvělý studený i teplý.

autor receptu:

Tradiční bramborák

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 999 běžně 35000 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Tradiční bramborák byl 27.01.2010 na 4. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,3
skvělý recept
170 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Tradiční bramborák

Recept se nachází v 353 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
zdegross
staré recepty 3816 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2719 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tradiční bramborák

Celkový počet komentářů u receptu: 53
  • Mňam :-) Caradac 24.08.2014 01:00:46

    Tak to je mňam - inteligence mého příspěvku vás jistě potěší :D

  • yum yum Roberto 04.08.2014 01:21:16

    Udelal sem bramborak po dlouhi dobje. Mam Americkou zenu a moc ji to nejede tak sem se nacpal sam. :)

  • Komentář k receptu Tradiční bramborák vogeltanz 22.05.2014 00:14:05

    ahoj,
    taky přidám svoji moidifikaci bramboráků. Nedávám slaninu, zato víc česneku(rozetřený se solí!) a hodně majoránky. Nad rámec ingrediencí přidávám nahrubo nakrájenou cibuli (recept mojí babičky). Bramboráky smažím spíš tlustší a větší - rozměr na celou pánev.
    A závěrem vysvětlení, proč se bramboráky rozpadají. Tajemství soudržnosti těsta je v obsahu škrobu v bramborách - v nových bramborách je ho málo, je lepší nastrouhané trochu vymačkat, ve starých bramborách je škrobu hodně, zbavovat se vody netřeba. Byť jsem vyrobil spoustu variant bramborákového těsta (s uzeným masem, kysaným zelím, se špekem...), kmín jako přísadu si v nich představit nedovedu, a zkoušet to ani nebudu. Dobrou chuť!

  • Nevím Nevím 20.12.2013 20:53:14

    na kolik stupňů se to má vařit? je mi 13 a moc to neumím :D

    • Re: Nevím Mára 01.05.2014 16:56:34

      Nevaří, smaží... :-) Já to dělám na plynu, kde jsou jen 2 možnosti plamenu. Plný, a poloviční. Jedu na plnej, když mám pocit, že se to začíná připalovat, stáhnu plamen na půlku a po nějaký době ho zas zvednu. Na elektrice bych podobně přepínal z plnýho výkonu (většinou č. 6) na menší (4-5). Záleží na tom, jak máte doma výkonný plotýnky. Začni systémem pokus - omyl a třetí, nebo čtvrtej bramborák už bude takovej, jak má být... Držím palce

  • Blitka Tomáš 03.12.2013 20:40:26

    Neumim vařit. Je to blitka.

  • Komentář k receptu Tradiční bramborák Tomáš 03.12.2013 20:39:21

    Neumim vařit. Je to blitka.

  • Komentář k receptu Tradiční bramborák Adderek 22.10.2013 11:01:06

    Mléko je tam pro zjemnění a naředění těsta. Je tedy volitelné.
    Nicméně, lepší je nastrouhat polovinu brambor na jemno a polovinu na hrubo. Bramboráky mají lepší texturu a občas si člověk kousne do brambory a nejen do nudné kaše.

  • banda hiddenfish 08.10.2013 16:03:40

    Super recept. ja osobne pridavam mleko kvuli barve ( lepe chutna - spis psycho efekt ). delal jsem jiz spoustu bramboraku se vsim mozny i nemoznym, ale udivuji me nazory lidi ze do bramboraku patri/nepatri kmin a jsou schopni se kvuli tomu hadat to budou lide co nikdy nic neuklohnili ( muj osobni nazor ). Vzdyt kazdy ma jine chute, tak at si tam nacpe kdo co chce a nemusi ti ´druzi´ hned psat jaky jsou to blbci. ba naopak ti co to pisou jsou absolut idiots

  • Komentář k receptu Tradiční bramborák Holywhite 06.09.2013 21:52:25

    No, je mi 19 a teprve se učím a většinou se má jídla "dají jíst".. ale tohle je fakt dobré!! Děkuji :-)

Celkový počet komentářů: 53
Nalezeno receptů: 53
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Tradiční bramborák
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Mýty o bolestech zad

    Mýty o bolestech zad

    O bolestech zad kolují různé nepravdy. Jaké jsou ty nejčastější? A čeho se opravdu vyvarovat, aby záda nebolela? Vsaďte na vhodně zvolený pohyb, správnou matraci a nebojte se preventivní návštěvy u lékaře. Nejen starší generaci dokáží záda pěkně potrápit.

  • Diagnóza ztuhlý palec - bolestivá artróza

    Diagnóza ztuhlý palec - bolestivá artróza

    Vypadá jako palec vbočený (hallux vagus), ale jde o palec ztuhlý (hallux rigidus). Pro laika je rozdíl téměř k nerozeznání, ovšem zvyšující se bolestivost při chůzi a menší pohyblivost palce jasně naznačí, že něco není v pořádku.




přidat nový recept