Tradiční bramborák

30 min | příloha | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 579680x
Příloha i hlavní chod. Klasický bramborák, recept pro začátečníky.
Komentáře receptu 59
Uvařil jsem to (Recept vařilo 33 lidí)


Postup přípravy receptu

Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Na jemném struhadle je nastrouháme. Ihned vmícháme mouku, vejce, oloupaný a prolisovaný česnek. Těsto na bramboráky okořeníme pepřem, solí a majoránkou. Podle chuti můžeme do těsta přisypat i slaninu nakrájenou na kostičky.

Těsto v malých dávkách nalijeme na pánvičku či lívanečník. Tradiční bramboráky pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova. Upečené bramboráky dáme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk.

Tradiční bramborák podáváme podle chuti. Dobrý je samotný nebo jako příloha k masu či masové směsi. Bramborák je skvělý studený i teplý.

autor receptu:

Tradiční bramborák

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Tradiční bramborák byl 27.01.2010 na 4. místě v žebříčku nejlepších receptů.

4,3
skvělý recept
264 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Tradiční bramborák

Recept se nachází v 395 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5991 receptů
zdegross
staré recepty 3810 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tradiční bramborák

Celkový počet komentářů u receptu: 59
  • Komentář k receptu Tradiční bramborák Lucas 03.04.2016 12:30:41

    Co je to za bramborák bez česneku? Do tohohle množství brambor klidně 10, 12 strouzku

  • Olej x Sádlo martinteckaurban 30.10.2015 17:35:27

    Díky za recept. Jen dodám, že místo oleje smažím na sádle. A česneku jsem dal 4 stroužky (Českého) a majoránky celý sáček. ;)

  • Komentář k receptu Tradiční bramborák Monika 19.06.2015 21:21:56

    Moc dobrej recept! Nenašla jsem doma majoránku tak jsem dala čerstvý tymián ze zahrádky, výborné!

  • Mouka Začátečník Pepa z Depa 06.06.2015 17:28:49

    Můžu tam dát pšeničnou mouku ?

  • dobry ale ? 01.06.2015 03:58:54

    se 3 vajickama to je nej

  • Eiji Wolf 11.12.2011 20:05:08

    Jen poznámka: množství vystačí sotva pro dva nepříliš zdatné jedlíky, takže počítejte cca 400g barmbor na osobu.

    Právě jsem poprvé ochutnal tento recept a je lepší než od maminky :D

    • Re: Zelvik 06.10.2014 17:17:49

      standardně dělám ze 2 kg brambor i když ¨jsme jen dva - stejně to vydrží maximálně na oběd a večeři :-)

  • Mňam :-) Caradac 24.08.2014 01:00:46

    Tak to je mňam - inteligence mého příspěvku vás jistě potěší :D

  • yum yum Roberto 04.08.2014 01:21:16

    Udelal sem bramborak po dlouhi dobje. Mam Americkou zenu a moc ji to nejede tak sem se nacpal sam. :)

  • Komentář k receptu Tradiční bramborák vogeltanz 22.05.2014 00:14:05

    ahoj,
    taky přidám svoji moidifikaci bramboráků. Nedávám slaninu, zato víc česneku(rozetřený se solí!) a hodně majoránky. Nad rámec ingrediencí přidávám nahrubo nakrájenou cibuli (recept mojí babičky). Bramboráky smažím spíš tlustší a větší - rozměr na celou pánev.
    A závěrem vysvětlení, proč se bramboráky rozpadají. Tajemství soudržnosti těsta je v obsahu škrobu v bramborách - v nových bramborách je ho málo, je lepší nastrouhané trochu vymačkat, ve starých bramborách je škrobu hodně, zbavovat se vody netřeba. Byť jsem vyrobil spoustu variant bramborákového těsta (s uzeným masem, kysaným zelím, se špekem...), kmín jako přísadu si v nich představit nedovedu, a zkoušet to ani nebudu. Dobrou chuť!

Celkový počet komentářů: 59
Nalezeno receptů: 59
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Tradiční bramborák
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Káva a její vliv na mozkové funkce

    Káva a její vliv na mozkové funkce

    Konzumace kávy je spojena s řadou názorů týkajících se jejích účinků na zdraví člověka, přičemž názory ohledně prospěšnosti pití tohoto nápoje jsou často velmi kontroverzní. V závislosti na tom, komu je takový dotaz kladen, pak někteří tvrdí, že káva je velmi zdravá zatímco jiní se domnívají, že se jedná o velmi škodlivý nápoj. Navzdory argumentům odpůrců kávy však existuje řada prokazatelně ověřených faktů o tom, že konzumace kávy je zdraví prospěšná.

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.




přidat nový recept