Nenáročný recept na pikantní tortillu ve španělském stylu.
5 ks | vejce |
2 ks | brambory |
1 ks | cibule |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
petrželka | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
rostlinný olej | |
klobása chorizo |
Ve dvou kastrůlkách necháme rozehřát dostatečné množství rostlinného oleje. Do jednoho vložíme na plátky nakrájené brambory, do druhého nahrubo nakrájenou cibuli. Necháme restovat asi 10 minut, pak slijeme olej a promícháme dohromady. Přidáme nakrájené chorizo, petrželku a rozšlehaná vejce. Osolíme a opepříme a směs vlijeme na pánev, na které jsme nechali rozehřát olivový olej. Tortillu s klobásou chorizo opečeme z obou stran, nandáme na talíř a podáváme. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Recept na tortillu s hráškovým pyré krok za krokem
Domácí tortilly jsme se naučili v jednom z minulých fotoreceptů. Dnes si je naplníme čistě zeleninovou směsí a výrazným sýrem feta.
5 surovin a trocha trpělivosti: Tak málo stačí k výrobě levných domácích tortill
Už jste někdy ochutnali domácí tortilly? Jsou výborné, snadné na přípravu a oproti kupovaným je cena zanedbatelná. Následně při jejich plnění můžeme experimentovat podle libosti.
autor Zdeněk Pohlreich
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena