Tofu s červenou čočkou

20 min | hlavní chod | 1 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 27595x
Výborná zdravá pochoutka.
Komentáře receptu 10
Uvařil jsem to (Recept vařilo 9 lidí)


Postup přípravy receptu

Červenou čočku uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem. Na uvaření jí stačí 10 minut.

Pokrájíme tofu na čtverečky a naložíme do sójové omáčky a soli.

Mezi tím nastrouháme mrkev na hrubém struhadle a posekáme mandle na malé kousky. Na olivovém oleji osmahneme mrkev doměkka. Přidáme uvařenou čočku a chvíli mícháme. Okořeníme kari kořením. Poté přidáme tofu, mandle a 2 minuty osmahneme.

Tofu s červenou čočkou podáváme s čerstvou zeleninou

autor receptu:

Tofu s červenou čočkou

Počet přidaných receptů: 14

Ingredience

na porci
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,8
skvělý recept
35 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Tofu s červenou čočkou

Recept se nachází v 120 kuchařkách
deny67
dietní 87 receptů
Lenka
Bezmasé pokrmy 213 receptů
Tofu na "milion" způsobů
Vegeterezka
Tofu na "milion" způsobů 18 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tofu s červenou čočkou

Celkový počet komentářů u receptu: 10
  • zajímavé panim 28.09.2015 13:10:39

    Se zdravou stravou experimentuju jen opatrně, rozhodně nejsem každodenní konzument. Nicméně uznávám, že tahle směska je dobrá, rychlá a jednoduchá. Jako zpestření proč ne, ale na běžný jídelníček to asi nezařadím.

  • Komentář k receptu Tofu s červenou čočkou peta (tecka) smazikova 19.01.2015 22:17:59

    Skvělý recept!! Všem moc chutnalo :))

  • zdravě tofu karel 19.05.2012 08:30:11

    Když vidím všechny ty recepty na zdravou výživu je mi s toho smutno.Jistě hospodynky si s tím daly pěknou práci,jim i manželům to snad chutnalo ale výsledek v podobě zdraví to určitě nepřineslo.Mimo některé zásadní chyby kterých se všichni dopouštějí ,za všechny jmenuji třeba smažení,tak se vesele pracuje s třemi největšími jedy a to s moukou, solí a cukrem.Jedl by někdo posypovou sůl dobrovolně? tak samo je to i s cukrem ,je to vynález minulého století a naši předkové jej neznali o pšeničné mouce ani nemluvě.Vše se dá chápat i jinak chce to však dobrou vůli ale na tu nemáme dost sil protože nám schází živiny.Když tak si udělejme sýr tofu dle receptu třeba já jej dělám zásadně z naklíčené soji a necedím jej ale dobře a důkladně mixuji.Nebo 1/2 kg soji rovněž naklíčené vařím asi 1 hod v papinaku pouze s polevkovou lžíci kys.citronové a kmínem popřípadé s jinou bylinou.Nasytí nás to a energii kterou takhle získáme můžeme použít k rozumějším věcem,volba je jen na nás.

    • Re: zdravě tofu Terka 14.01.2014 19:07:33

      ještě bych ráda dodala že mouka není jed, jedli ji i naši předkové. Rozdíl byl v tom, že mleli celá zrna, kdežto dnes se obaly zrn oddělují. Také vlivem teploty se ničí např. vitamin E. Ale jed to není, protože při rozumné konzumaci předchází např. problémům z "převlákninování". To je stav, kdy nějaký výživový extremista se rozhodne dělat po předcích jen to, co se mu hodí a doplnit tam to, co si někde chytře přečetl - pak obvykle sní denně více než 45g vlákniny, pak se mu pořádně nevstřebávají ani vitamíny ani ostatní látky a o střevních potížích nemluvě. Je dobré jíst vlákniny tak akorát, obyčejné "zlé jedovaté" mouky také tak akorát, a tak dále...

    • Re: zdravě tofu Terka 14.01.2014 19:03:32

      Víte pane, ono dřív se ten cukr jedl také ve velkém, pouze v jiné formě. Např. med, tvořen z většiny fruktózou a glukózou. Převážnou částí těchto cukrů byla fruktóza, zastoupená v ovoci. Dnes se sklízí ovoce nedozrálé a ochuzené, lidé vynalezli i jiné věci a dokonce již bylo v jedné studii prokázáno, že fruktóza je větším strašákem než ostatní cukry, protože více podporuje tvorbu tukových plátů v cévách. Mimo to fruktóza daleko více rozhoupe glykemickou křivku nežli sacharóza.
      Není zdravé jíst mnoho sacharózy, avšak s tím, co je dnes k dispozici, je naprosto v pořádku, když jednoduché cukry tvoří 10% denního příjmu všech sacharidů. To jest cca dva kusy ovoce + něco malého.

    • Re: zdravě tofu žanda 31.05.2013 12:09:08

      Soja na sebe váže několikanásobně víc olova, než jiné luštěniny. Tak dobrou chuť.

    • Re: zdravě tofu I.rka 30.05.2013 08:52:10

      To vypadá báječně, určitě bych to taky vyzkoušela, máte nějaké své recepty jak na tofu a ostatní zdravé dobruty??Já ve 30 letech se zdravou stravou teprve začínám..Děkuji za odpověď.

  • tak jsem poprvé vživotě jedla červenovou čočku a tofu, dala jsem tam bylinkové tofu a bylinky ze zahrádky a velká mňamka, je to rychle uvařené, zdravé a mooooc dobré, určitě všem doporučuji, pro mě za 1

  • Na červené čočce je skvělé,že zasytí,ale zároveň je lehká, člověk se cítí příjemně najedený. Tohle je výborný a rychlý recept, jak ji připravit! :)

  • Katka 10.05.2012 12:31:01

    Opravdu moc dobré a syté, vynikající i bez mandlí, doporučuju vyzkoušet! :)

Celkový počet komentářů: 10
Nalezeno receptů: 10
Přidat příspěvek k receptu Tofu s červenou čočkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept