Tofu s červenou čočkou

20 min | hlavní chod | 1 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 28887x
Výborná zdravá pochoutka.
Komentáře receptu 10
Uvařil jsem to (Recept vařilo 9 lidí)


Postup přípravy receptu

Červenou čočku uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem. Na uvaření jí stačí 10 minut.

Pokrájíme tofu na čtverečky a naložíme do sójové omáčky a soli.

Mezi tím nastrouháme mrkev na hrubém struhadle a posekáme mandle na malé kousky. Na olivovém oleji osmahneme mrkev doměkka. Přidáme uvařenou čočku a chvíli mícháme. Okořeníme kari kořením. Poté přidáme tofu, mandle a 2 minuty osmahneme.

Tofu s červenou čočkou podáváme s čerstvou zeleninou

autor receptu:

Tofu s červenou čočkou

Počet přidaných receptů: 14

Ingredience

na porci
Vaše cena 3990 běžně 7980 Kč sleva 50 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,8
skvělý recept
37 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Tofu s červenou čočkou

Recept se nachází v 124 kuchařkách
deny67
dietní 87 receptů
Lenka
Bezmasé pokrmy 213 receptů
Tofu na "milion" způsobů
Vegeterezka
Tofu na "milion" způsobů 18 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tofu s červenou čočkou

Celkový počet komentářů u receptu: 10
  • zajímavé panim 28.09.2015 13:10:39

    Se zdravou stravou experimentuju jen opatrně, rozhodně nejsem každodenní konzument. Nicméně uznávám, že tahle směska je dobrá, rychlá a jednoduchá. Jako zpestření proč ne, ale na běžný jídelníček to asi nezařadím.

  • Komentář k receptu Tofu s červenou čočkou peta (tecka) smazikova 19.01.2015 22:17:59

    Skvělý recept!! Všem moc chutnalo :))

  • zdravě tofu karel 19.05.2012 08:30:11

    Když vidím všechny ty recepty na zdravou výživu je mi s toho smutno.Jistě hospodynky si s tím daly pěknou práci,jim i manželům to snad chutnalo ale výsledek v podobě zdraví to určitě nepřineslo.Mimo některé zásadní chyby kterých se všichni dopouštějí ,za všechny jmenuji třeba smažení,tak se vesele pracuje s třemi největšími jedy a to s moukou, solí a cukrem.Jedl by někdo posypovou sůl dobrovolně? tak samo je to i s cukrem ,je to vynález minulého století a naši předkové jej neznali o pšeničné mouce ani nemluvě.Vše se dá chápat i jinak chce to však dobrou vůli ale na tu nemáme dost sil protože nám schází živiny.Když tak si udělejme sýr tofu dle receptu třeba já jej dělám zásadně z naklíčené soji a necedím jej ale dobře a důkladně mixuji.Nebo 1/2 kg soji rovněž naklíčené vařím asi 1 hod v papinaku pouze s polevkovou lžíci kys.citronové a kmínem popřípadé s jinou bylinou.Nasytí nás to a energii kterou takhle získáme můžeme použít k rozumějším věcem,volba je jen na nás.

    • Re: zdravě tofu Terka 14.01.2014 19:07:33

      ještě bych ráda dodala že mouka není jed, jedli ji i naši předkové. Rozdíl byl v tom, že mleli celá zrna, kdežto dnes se obaly zrn oddělují. Také vlivem teploty se ničí např. vitamin E. Ale jed to není, protože při rozumné konzumaci předchází např. problémům z "převlákninování". To je stav, kdy nějaký výživový extremista se rozhodne dělat po předcích jen to, co se mu hodí a doplnit tam to, co si někde chytře přečetl - pak obvykle sní denně více než 45g vlákniny, pak se mu pořádně nevstřebávají ani vitamíny ani ostatní látky a o střevních potížích nemluvě. Je dobré jíst vlákniny tak akorát, obyčejné "zlé jedovaté" mouky také tak akorát, a tak dále...

    • Re: zdravě tofu Terka 14.01.2014 19:03:32

      Víte pane, ono dřív se ten cukr jedl také ve velkém, pouze v jiné formě. Např. med, tvořen z většiny fruktózou a glukózou. Převážnou částí těchto cukrů byla fruktóza, zastoupená v ovoci. Dnes se sklízí ovoce nedozrálé a ochuzené, lidé vynalezli i jiné věci a dokonce již bylo v jedné studii prokázáno, že fruktóza je větším strašákem než ostatní cukry, protože více podporuje tvorbu tukových plátů v cévách. Mimo to fruktóza daleko více rozhoupe glykemickou křivku nežli sacharóza.
      Není zdravé jíst mnoho sacharózy, avšak s tím, co je dnes k dispozici, je naprosto v pořádku, když jednoduché cukry tvoří 10% denního příjmu všech sacharidů. To jest cca dva kusy ovoce + něco malého.

    • Re: zdravě tofu žanda 31.05.2013 12:09:08

      Soja na sebe váže několikanásobně víc olova, než jiné luštěniny. Tak dobrou chuť.

    • Re: zdravě tofu I.rka 30.05.2013 08:52:10

      To vypadá báječně, určitě bych to taky vyzkoušela, máte nějaké své recepty jak na tofu a ostatní zdravé dobruty??Já ve 30 letech se zdravou stravou teprve začínám..Děkuji za odpověď.

  • tak jsem poprvé vživotě jedla červenovou čočku a tofu, dala jsem tam bylinkové tofu a bylinky ze zahrádky a velká mňamka, je to rychle uvařené, zdravé a mooooc dobré, určitě všem doporučuji, pro mě za 1

  • Na červené čočce je skvělé,že zasytí,ale zároveň je lehká, člověk se cítí příjemně najedený. Tohle je výborný a rychlý recept, jak ji připravit! :)

  • Katka 10.05.2012 12:31:01

    Opravdu moc dobré a syté, vynikající i bez mandlí, doporučuju vyzkoušet! :)

Celkový počet komentářů: 10
Nalezeno receptů: 10
Přidat příspěvek k receptu Tofu s červenou čočkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Kdy začít učit děti na lyžích?

    Kdy začít učit děti na lyžích?

    Jezdíte na hory a těšíte se, že si letos začnete užívat lyžování i se svými nejmenšími? Nebo jste sami naopak do tajů lyžařského umění nikdy nepronikli, ale nechcete tyhle ryze zimní radovánky odepřít svým ratolestem?

  • Péče o tělo podle fází měsíce

    Péče o tělo podle fází měsíce

    Luna ve velké míře ovlivňuje chod přírody a také našeho těla. Jak můžeme využít magickou moc měsíce při jednotlivých fázích v péči o pokožku a vlasy? Kdy je nejlepší čas pro začátek diety?




přidat nový recept