Toč se škvarky

1 hod | příloha | 4 porce | slovenská kuchyně | recept zobrazen: 217x
Recept na bramborovou kaši s mletými škvarky, kterou pečeme dozlatova v troubě.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Polovinu brambor použijeme syrových, ty jen oloupeme a nastrouháme najemno. Druhou polovinu uvaříme ve slupce téměř doměkka, necháme vychladnout a pak je oloupeme. Uvařené brambory taktéž nastrouháme, nebo protlačíme přes kolečko, můžeme je i umlít, nebo jen najemno rozmačkat.

K bramborám přidáme mleté škvarky, mouku, smetanu, kmín a sůl. Toč se škvarky dobře promícháme.

Vzniklou kaši rozetřeme na vymazaný plech a ve vyhřáté troubě upečeme dozlatova.

Ještě horkou placku - bramborový toč nakrájíme na čtverce a ihned podáváme jako chuťovku i přílohu.

Michy autor receptu:

Toč se škvarky

Počet přidaných receptů: 2841

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Toč se škvarky

Recept se nachází v 18 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7504 receptů
Krnovské slané pečení
veraricna
Krnovské slané pečení 1786 receptů
zjirousek
Přílohy 306 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Toč se škvarky

Přidat příspěvek k receptu Toč se škvarky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept