Tmavý kaštanový likér

30 min | nápoj | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 798x
Jemný likér z čokoládek Kaštany a pařížské šlehačky. Recept pro sváteční chvíle.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Pařížskou šlehačku, bílé Salko, rozlámané kaštany a čokoládu dáme do hrnečku a za stálého míchání přivedeme k varu. Pozor, abychom nepřipálili!

Hladký krém odstavíme a za občasného míchání necháme úplně vychladnout.

Do vychladlého krému zašleháme rum (podle chuti můžeme dát i méně). Kaštanový likér nalijeme do sklenic a uložíme do chladničky. Pozor, méně rumu má za následek tuhnutí likéru!

Tmavý kaštanový likér podáváme vždy vychlazený, je vynikající k cukroví a různým svátečním příležitostem.

Pokud do likéru přidáme konzervu Tatra mléka a ohřejeme, můžeme si vychutnat skvělou teplou kaštanovou čokoládu.

.Renča. autor receptu:

Tmavý kaštanový likér

Počet přidaných receptů: 1361

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,7
slabší recept
7 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Tmavý kaštanový likér

Recept se nachází v 35 kuchařkách
Nápoje
.Renča.
Nápoje 84 receptů
KDI
PUDINGY, DEZERTY, NÁPOJE 855 receptů
kailmija
Dobrůtky pro mlsné jazýčky 136 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tmavý kaštanový likér

Přidat příspěvek k receptu Tmavý kaštanový likér
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept