Tiramisu Jamieho Oliviera podle Mony

dezert | 8 porcí | slovenská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 22507x
Výborný dezert, který chutí nadchne každého, kdo jej jen ochutná. Recept je upraven podle mých nápadů.
Komentáře receptu 3


Postup přípravy receptu

Připravíme si korpus. Dáme si předehřát troubu asi na 180 stupňů. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme mouku, kypřící prášek, polovinu sněhu z bílků, kakaový prášek a zbylé bílky - všechno za stálého míchání v mixeru. Těsto vylijeme do vymaštěné a moukou nebo strouhankou vysypané formy. Ověřená je kulatá dortová forma o průměru 28 cm. Vložíme do trouby a pečeme zhruba 10 minut.

Zatím si připravíme tvarohový krém. Tvaroh, cukr krystal i vanilkový, 2 žloutky a kousek změklého másla (krém díky němu lépe ztuhne) smícháme do hladkého krému. Nakonec vmícháme1 dl rumu. Když už máme těsto skoro dopečené a tvarohový krém také hotový. Uvaříme si ještě asi 1 dl silné kávy.

Upečené těsto vytáhneme z trouby, avšak troubu nevypínáme a korpus nevyndáme z formy! Hotové těsto po velkých lžičkách poléváme uvařenou kávou a potom těsto také polijeme asi třemi lžícemi rumu, záleží od chuti. Jakmile je těsto bohatě promáčené kávou a rumem, vylijeme na těsto připravený tvarohový krém. Zarovnáme povrch a dáme znovu do trouby nanejvýš tak na 5 minut - záleží od trouby - důležité je, aby byl krém horký. Dělám to, abychom v zákusku nejedli tepelně nezpracovaná vejce a také pak krém mnohem lépe ztuhne.

Těsto i s uvařeným krémem vyjmeme z trouby a na vrch naskládáme kulaté dětské piškoty. Postupujeme v kruzích od krajů až po střed. Milovníci kávy mohou také piškoty jemne pokapat uvařenou kávou.

Na piškoty rozetřeme dobře vyšlehanou šlehačku dotuha. Když dobře netuhne, pomůžeme si ztužovačem šlehačky.

Zákusek dáme ztuhnou na několik hodin do ledničky. Nejlepší je, když si zákusek posedí v lednici přes noc, chutě se krásně propojí. Před krájením na vychlazenou zarovnanou vrstvu šlehačky prosejeme kakaový prášek, případně nastrouháme horkou čokoládu, nebo i obojí. Na dozdobení k nějaké slavnostní příležitosti se mi osvědčily esteticky i chuťově plátky mandlí.

Tiramisu Jamieho Oliviera podle Mony podáváme vychlazené.

autor receptu:

Tiramisu Jamieho Oliviera podle Mony

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,8
dobrý recept
16 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Tiramisu Jamieho Oliviera podle Mony

Recept se nachází v 146 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5991 receptů
myš1
recepty 4616 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4291 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tiramisu Jamieho Oliviera podle Mony

Celkový počet komentářů u receptu: 3
  • J.O. msd 01.06.2010 19:07:20

    Pro fanousky Jamieho Olivera mohu doporucit ceske aktualni stranky informujici z dění prave kolem J.O.:
    www.e-jamie.eu/

  • nechápu yaraa 03.09.2009 18:43:31

    asi jsem špatně pochopila, že se dělá korpus v MIXÉRU??? Nemá být šlehač???

    • Re: nechápu Mony99 06.09.2009 09:48:32

      :) my hovoríme šľahač tej veci v ktorej sa robí šľahačka alebo sa robí sneh z bielkov - ručný, nie na elektriku..... a tej veľkej veci s misou a dvoma metličkami hovoríme zase mixér - elektrický :) aspoň tak to poznám. Ale je jedno ako tomu povieš, ak ti to do hladka vymieša cesto, kludne môžeš cesto miešať len s vareškou :)

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Tiramisu Jamieho Oliviera podle Mony
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept