Tiramisu dort

30 min | dezert | 6 porcí | italská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2903x
Velmi jednoduchý, ale výborný piškotový dort s troškou kávy a mascarpone. V receptu jsem vynechala vajíčka.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Kulatou formu si vyložíme potravinářskou folií. Uvaříme si espresso, které necháme zcela vychladnout. Bílou čokoládu rozlámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Mascarpone, marsalu nebo rum či kávový likér, cukr a rozpuštěnou vychlazenou čokoládu dobře vyšleháme.

Piškoty namáčíme v kávě a ukládáme vedle sebe na dno vyložené formy. Piškoty přikryjeme našlehaným krémem a dort dáme ztuhnout do lednice.

Tiramisu dort po ztuhnutí posypeme kakaem, nakrájíme a podáváme.

autor receptu:

Tiramisu dort

Počet přidaných receptů: 1110

Ingredience

na porcí

Kuchařky obsahující recept Tiramisu dort

Recept se nachází v 40 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 4505 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4797 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tiramisu dort

Přidat příspěvek k receptu Tiramisu dort
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept