Tetiny nekynuté koláče

30 min | moučník | 5 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 6134x
Recept na naprosto úžasné koláče.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Tyto koláče děláme rádi, protože u nich odpadá náročné balení malých koláčků. A také se nemusí čekat, až těsto vykyne. Ušetří hromadu času, ale chuťově jsou stejně dobré.

Půl kila hladké mouky a sůl promícháme. Z mléka, cukru, vanilkového cukru a droždí zaděláme kvásek, který necháme chvíli nakynout. Do uzavíratelné dózy přesejeme sypkou směs, přidáme kvásek, máslo, vejce, prášek do pečiva. Dózu uzavřeme a třeseme s ní, dokud se těsto neodlepuje od stěn. Dle potřeby přidáme trochu mouky.

Utvoříme bochánky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Jednotlivé bochánky rozválíme na placky velikosti koláčů, které nazdobíme připravenými náplněmi. Tetiny nekynuté koláče můžeme dozdobit rozinkami a mandlemi. Nazdobené koláče potřeme po krajích vejcem. Pečeme 13 - 15 minut při teplotě 180 °C.

Použila jsem klasickou tvarohovou náplň a švestková povidla. Protože tuto kombinaci mají naše děti nejraději. Můžeme použít i makovou náplň nebo jablková povidla, do kterých přidáme skořici.

Suroviny na tvarohovou náplň pouze vymícháme metličkou.

Tetiny nekynuté koláče podáváme jen tak.

Meole autor receptu:

Tetiny nekynuté koláče

Počet přidaných receptů: 10

Ingredience

na porcí

Kuchařky obsahující recept Tetiny nekynuté koláče

Recept se nachází v 84 kuchařkách
Meole
moje 32 receptů
zdegross
koláče 320 receptů
TĚSTO, MOUČNÍKY A CHLÉB
LUBOŠ
TĚSTO, MOUČNÍKY A CHLÉB 440 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tetiny nekynuté koláče

Přidat příspěvek k receptu Tetiny nekynuté koláče
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Ořechový olej - silný antioxidant s využitím v kosmetice i kuchyni

    Ořechový olej - silný antioxidant s využitím v kosmetice i kuchyni

    Olej z vlašských ořechů je olej lisovaný za studena z jader vlašských ořechů. Vlašský ořech je plod ořešáku královského, který pochází z Persie. Daří se mu na slunném místě, vyžaduje hluboké a provzdušněné půdy. Začíná plodit nejdříve v 8 letech, dožívá se věku až 100 let, často i více. Olej z vlašských ořechů má lahodnou a výjimečnou chuť, ale také příjemně zlatavou barvu.

  • Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Většina výrobků na bělení zubů, které se nám nabízí v lékárnách a drogeriích, je založena na bázi peroxidu vodíku, který je také součástí bělících procedur na estetických a dentálních klinikách. Profesionální vybělení chrupu tak zatíží nejen vaši peněženku, ale i zubní sklovinu.




přidat nový recept