Tetiny nekynuté koláče

30 min | moučník | 5 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 4418x
Recept na naprosto úžasné koláče.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Tyto koláče děláme rádi, protože u nich odpadá náročné balení malých koláčků. A také se nemusí čekat, až těsto vykyne. Ušetří hromadu času, ale chuťově jsou stejně dobré.

Půl kila hladké mouky a sůl promícháme. Z mléka, cukru, vanilkového cukru a droždí zaděláme kvásek, který necháme chvíli nakynout. Do uzavíratelné dózy přesejeme sypkou směs, přidáme kvásek, máslo, vejce, prášek do pečiva. Dózu uzavřeme a třeseme s ní, dokud se těsto neodlepuje od stěn. Dle potřeby přidáme trochu mouky.

Utvoříme bochánky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Jednotlivé bochánky rozválíme na placky velikosti koláčů, které nazdobíme připravenými náplněmi. Tetiny nekynuté koláče můžeme dozdobit rozinkami a mandlemi. Nazdobené koláče potřeme po krajích vejcem. Pečeme 13 - 15 minut při teplotě 180 °C.

Použila jsem klasickou tvarohovou náplň a švestková povidla. Protože tuto kombinaci mají naše děti nejraději. Můžeme použít i makovou náplň nebo jablková povidla, do kterých přidáme skořici.

Suroviny na tvarohovou náplň pouze vymícháme metličkou.

Tetiny nekynuté koláče podáváme jen tak.

Meole autor receptu:

Tetiny nekynuté koláče

Počet přidaných receptů: 10

Ingredience

na porcí
Vaše cena 189 běžně 7500 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Tetiny nekynuté koláče

Recept se nachází v 83 kuchařkách
Meole
moje 32 receptů
LUBOŠ
TĚSTO A MOUČNÍKY, CHLÉB 425 receptů
zdegross
koláče 313 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tetiny nekynuté koláče

Přidat příspěvek k receptu Tetiny nekynuté koláče
* Povinné pole

Soutěž o bestseller - Kuchařka pro dceru

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept