Tetiny nekynuté koláče

30 min | moučník | 5 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 9009x
Recept na naprosto úžasné koláče.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Tyto koláče děláme rádi, protože u nich odpadá náročné balení malých koláčků. A také se nemusí čekat, až těsto vykyne. Ušetří hromadu času, ale chuťově jsou stejně dobré.

Půl kila hladké mouky a sůl promícháme. Z mléka, cukru, vanilkového cukru a droždí zaděláme kvásek, který necháme chvíli nakynout. Do uzavíratelné dózy přesejeme sypkou směs, přidáme kvásek, máslo, vejce, prášek do pečiva. Dózu uzavřeme a třeseme s ní, dokud se těsto neodlepuje od stěn. Dle potřeby přidáme trochu mouky.

Utvoříme bochánky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Jednotlivé bochánky rozválíme na placky velikosti koláčů, které nazdobíme připravenými náplněmi. Tetiny nekynuté koláče můžeme dozdobit rozinkami a mandlemi. Nazdobené koláče potřeme po krajích vejcem. Pečeme 13 - 15 minut při teplotě 180 °C.

Použila jsem klasickou tvarohovou náplň a švestková povidla. Protože tuto kombinaci mají naše děti nejraději. Můžeme použít i makovou náplň nebo jablková povidla, do kterých přidáme skořici.

Suroviny na tvarohovou náplň pouze vymícháme metličkou.

Tetiny nekynuté koláče podáváme jen tak.

Meole autor receptu:

Tetiny nekynuté koláče

Počet přidaných receptů: 10

Ingredience

na porcí

Energetický příjem

Tetiny nekynuté koláče - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 3639 kJ / 869,2 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Tetiny nekynuté koláče

Recept se nachází v 86 kuchařkách
Meole
moje 33 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tetiny nekynuté koláče

Přidat příspěvek k receptu Tetiny nekynuté koláče
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Právě v tomto období začíná obávaná sezóna klíšťat. Klíšťata okamžitě poznají první jarní oteplení i příjemnou vlhkost vzduchu. V přírodě se tak s nimi po roce opět setkáváme a opět nám hrozí s klíšťaty spojená rizika.

  • Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Blíží se období táboráků. Opékání buřtů má své kouzlo a atmosféru, ale i svá rizika. Snadno se totiž může stát, že se opeče nejen špekáček, ale také vy. Co s tím?




přidat nový recept