Tetin biskupský chlebíček

1 hod | moučník | 6 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 37310x
Velmi dobrý ke kávičce nebo jen na pochutnání.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Cukr, žloutky a heru ušleháme do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a sníh ušlehaný z bílků a zamícháme. Nakonec vmícháme nasekané ořechy, rozinky a kandované ovoce. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané chlebíčkové formy.

Tetin biskupský chlebíček pečeme v předehřáté troubě na 200 °C. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnout. Potřeme marmeládou a polijeme čokoládovou polevou. Můžeme i dozdobit bílou polevou.

Tetin biskupský chlebíček necháme ztuhnout a můžeme podávat.

autor receptu:

Tetin biskupský chlebíček

Počet přidaných receptů: 42

Ingredience

na porcí
4,7
skvělý recept
22 hlasujících
  • Recept Tetin biskupský chlebíček - Smíchané s ostatníma surovinama, jen vmíchat ořechy,rozinky a kandované ovoce.
  • Recept Tetin biskupský chlebíček - Vlité do chlebíčkové formy.
  • Recept Tetin biskupský chlebíček - Upečené a polité čokoládovou polevou.
  • Recept Tetin biskupský chlebíček - Moc toho už nezůstalo, jak jim chutná.
  • Recept Tetin biskupský chlebíček - ingredience
  • Recept Tetin biskupský chlebíček - v silikonové formě to jde i bez vymazání

Kuchařky obsahující recept Tetin biskupský chlebíček

Recept se nachází v 160 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
myš1
recepty 4618 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tetin biskupský chlebíček

Celkový počet komentářů u receptu: 3
  • Komentář k receptu Tetin biskupský chlebíček ventura 23.12.2013 21:57:55

    Tak nevim, dala jsem to do trouby na 200, za 10 minut byl hnedy vrch, praskl a zaclo vytekat syrove testo. Nasla jsem si tedy jine recepty, ztlumila teplotu na 160 a ted cekam, co z toho nakonec bude....

  • doba pečení Aneta 21.09.2012 09:55:50

    recept je dobře napsaný, ale nějak Vám tu vypadla doba pečení? jak dlouho ho teda mám péct?

  • Mňamka manajir 27.01.2011 07:58:19

    Ahoj...
    onehdá se mi zdálo ve snu o biskupském chlebíčku :o) Ne že bych trpěla obžerstvím...
    No každopádně ráno hurá na internet a hledat jak na něj... Padla jsem na tento recept.Vyhovoval mi,protože je v něm množství použitých ingrediencí vyjádřeno v hrnkách a já nemám váhu... Půjčila jsem si u tchýně formu a pak už jela podle intrukcí.Jen místo ořechů jsem dala naplátkované mandle.
    Výsledek se vydařil a jsem nadšená.Recept doporučuji.

Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Tetin biskupský chlebíček
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Ořechový olej - silný antioxidant s využitím v kosmetice i kuchyni

    Ořechový olej - silný antioxidant s využitím v kosmetice i kuchyni

    Olej z vlašských ořechů je olej lisovaný za studena z jader vlašských ořechů. Vlašský ořech je plod ořešáku královského, který pochází z Persie. Daří se mu na slunném místě, vyžaduje hluboké a provzdušněné půdy. Začíná plodit nejdříve v 8 letech, dožívá se věku až 100 let, často i více. Olej z vlašských ořechů má lahodnou a výjimečnou chuť, ale také příjemně zlatavou barvu.

  • Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Většina výrobků na bělení zubů, které se nám nabízí v lékárnách a drogeriích, je založena na bázi peroxidu vodíku, který je také součástí bělících procedur na estetických a dentálních klinikách. Profesionální vybělení chrupu tak zatíží nejen vaši peněženku, ale i zubní sklovinu.




přidat nový recept