Těstoviny se zelím a anglickou slaninou

30 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 130686x
Velice rychlá večeře, kterou zvládneme za pár minut.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Nejdříve si nakrájíme na nudličky hlávkové zelí. Stačí koupit menší hlávku zelí. Anglickou slaninu můžeme nahradit i jiným druhem slaniny. Také ji nakrájíme, ale na kostičky.

Do hrnce dáme vařit vodu a osolíme. Když voda v hrnci začne vařit nasypeme těstoviny a necháme vařit podle návodu. Mezitím v dalším hrnci dusíme zelí, které jsme předem nakrájeli na nudličky. Do hrnce se zelím dáme trochu vody než zelí pustí svoji šťávu. Dusíme asi 15 minut. Na pánvičce uškvaříme anglickou slaninu.

Když jsou těstoviny uvařené a zelí měkké, smícháme vše v míse dohromady a posolíme podle chuti. A můžeme podávat. Anglickou slaninu dáváme na talíř nakonec.

Jovi autor receptu:

Těstoviny se zelím a anglickou slaninou

Počet přidaných receptů: 222

Ingredience

3
dobrý recept
170 hlasujících
  • Recept Těstoviny se zelím a anglickou slaninou - Čerstvé zelí jsem nahradila kysaným a restovala jsou ho na jedné polovině kastrolu a na druhé jsem si hned rozpékala slaninu.
  • Recept Těstoviny se zelím a anglickou slaninou - K uvařeným těstovinám jsem přidala měkké zelí a vyškvařenou slaninu. Vše  jsem smíchala v jednom hrnci.
  • Recept Těstoviny se zelím a anglickou slaninou - Naservírované a již  smíchané to celé rodince moc chutnalo.

Kuchařky obsahující recept Těstoviny se zelím a anglickou slaninou

Recept se nachází v 67 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
smarcelak
Téstoviny 285 receptů
Véňa kuchařka
Véňa
Véňa kuchařka 169 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Těstoviny se zelím a anglickou slaninou

Přidat příspěvek k receptu Těstoviny se zelím a anglickou slaninou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.

  • Intimní hygiena malých dětí

    Intimní hygiena malých dětí

    Zásady osobní hygieny mají specifický význam pro každého jedince. Jsou rozdílné u dívek i chlapců v jednotlivých obdobích života a souvisí také s hormonálními změnami, které se v těchto obdobích vyskytují. Intimní hygienu našich nejmenších bychom rozhodně neměli podceňovat, přestože je toto citlivé téma opředeno mnoha mýty, pověrami a babskými radami, které ne vždy fungují.




přidat nový recept