Těstoviny se smetanovou omáčkou a tymiánem

30 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 27958x
Jednoduchá omáčka, která se hodí k těstovinám všeho druhu.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Těstoviny (špagety, široké nudle, kolínka, vrtulky, mušličky apod.) dáme vařit podle návodu na obalu, vaříme v osolené vodě se lžičkou oleje. Když jsou al dente, scedíme je a necháme krátce okapat.

Mezitím si připravíme smetanovou omáčku. Za mírné teploty a stálého míchání necháme rozpustit v menším hrnci smetanu na vaření, lučinu, smetanový tavený sýr a nastrouhaný eidam. Když se vše důkladně prohřeje, začnou se sýry rozpouštět a omáčka houstnout. Odstavíme, stále mícháme a přidáme tymián, nejlépe čerstvý. Podle chuti smetanovou omáčku s tymiánem dosolíme.

Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme nakrájenými rajčátky a špetkou tymiánu.

Těstoviny se smetanovou omáčkou a tymiánem ihned podáváme.

Recept je určen na 2 porce.

Michy autor receptu:

Těstoviny se smetanovou omáčkou a tymiánem

Počet přidaných receptů: 2841

Ingredience

Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
21 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Těstoviny se smetanovou omáčkou a tymiánem

Recept se nachází v 164 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
veriri
Papáníčko 2886 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3325 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Těstoviny se smetanovou omáčkou a tymiánem

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Komentář k receptu Těstoviny se smetanovou omáčkou a tymiánem Tadeáš 26.11.2014 16:41:41

    Přemýšlím nad tím taveným sýrem.. Nedojde k tepelnému rozkladu tavících solí (fosporečnanů..atp) a tudíž k uvolnění nežádoucích látek do organismu? Třeba zrovna fosfor... :)

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Těstoviny se smetanovou omáčkou a tymiánem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept