Těstoviny s listovým špenátem 1

45 min | hlavní chod | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 82181x
Velmi chutné a zdravé těstoviny. Když vynecháme z receptu slaninu, určitě si pochutnají i vegetariáni.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařilo 11 lidí)


Postup přípravy receptu

Sýr nastrouháme. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky a na másle opékáme dorůžova.

Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody, vaříme do změknutí asi 20 minut. Pak přecedíme, propláchneme studenou vodou a znovu scedíme.

Než se těstoviny uvaří, zvládneme přípravu špenátu. Listy špenátu důkladně propereme ve studené vodě a nakrájíme na malé kousky. Vhodíme do vroucí vody a minutu povaříme. Scedíme a necháme okapat.

Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a smažíme na másle téměř dozlatova. Přidáme špenát, osolíme, opepříme a ke směsi prolisujeme oloupaný česnek. Přilijeme velmi malé množství vody a špenát pod pokličkou dusíme asi 5 minut, než změkne a větší část vody se odpaří. Pak ke špenátu rozklepneme vajíčka a mícháme do jejich zhoustnutí. Nakonec přidáme 3 lžíce zakysané smetany, kterou necháme teplem jen rozpustit, již nevaříme.

Uškvařenou slaninu na pánvi znovu přihřejeme. Na každou porci uvařených těstovin dáme špenátovou směs, posypeme slaninou a nastrouhaným sýrem.

autor receptu:

Těstoviny s listovým špenátem 1

Počet přidaných receptů: 379

Ingredience

4,4
skvělý recept
38 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Těstoviny s listovým špenátem 1

Recept se nachází v 106 kuchařkách
Jožkaa
Dobrůtky 267 receptů
zjirousek
Těstoviny 704 receptů
kat.simk
Těstovinová jídla 80 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Těstoviny s listovým špenátem 1

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Těstoviny s listovým špenátem 1
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Palmový olej - vliv na naše zdraví a dopad na světovou ekologii

    Palmový olej - vliv na naše zdraví a dopad na světovou ekologii

    Palmový olej je rostlinný jedlý olej získaný z oplodí palmových semen, tedy z tkáně obklopující semeno. Získává se z palmy olejné, má světle žlutou až oranžovou barvu a patří k nejběžnějším rostlinným olejům. Palmový olej nemá podle studií žádný pozitivní vliv na naše zdraví, spíše naopak. Je dokonce nazýván levným zabijákem, kterého denně dostáváme do těla v podobě sušenek, pečiva i mnoha jiných potravin. Důvod je zřejmý - je velmi levný. Nadměrná produkce a konzumace palmového oleje tak podle všeho ohrožuje nejen naše zdraví, ale i životní prostředí.

  • Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

    Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

    Bolesti bříška spojené s kojeneckou kolikou jsou jedním z nejčastějších problémů malých miminek. Nejedna maminka neví, jak utišit své plačící dítě a pomoci mu od potíží. Jaké jsou příčiny a jak miminku ulevit?




přidat nový recept