Těstovinový salát s domácí majonézou a sójovým masem

30 min | salát | 6 porcí | žádná kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 407x
Vegetariánský recept na nutričně vyvážený a velmi chutný těstovinový salát.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Těstoviny (nejlépe z tvrdé pšenice - tzv. semoliny) uvaříme, aby byly na skus. Já používám většinou torti (vrtulky). Poté těstoviny scedíme a propereme pod velkým množstvím studené vody. Opakovanými pohyby cedníku pomalu dolů a rychle vzhůru zbavíme nad dřezem těstoviny zbytků vody.

Těstoviny vložíme do velké mísy k majonézovému dresinku, který jsme si ušlehali z vaječných žloutků, oleje, octa, soli, sušeného oregana, sušené bazalky, hořčice, vylisovaného stroužku česneku, mleté sladké papriky a cukru nebo medu.

Stejně dlouho jako těstoviny vaříme i kostičky nebo nudličky sójového masa v osolené vodě a v cedníku z něj lžící nebo pěstí vymačkáme zbytek vody a také přidáme do mísy. Pozor, nevařit spolu s těstovinami, to by vážně nebylo dobré! Přidáme už jen konzervovaný hrách s kukuřicí a paprikou. Dá se koupit směs v jedné konzervě za cca 20 Kč. Poté těstovinový salát promícháme, případně dochutíme a dáme vychladit do lednice.

Těstovinový salát s domácí majonézou a sójovým masem podáváme vychlazený. Salát lze různě upravovat podle dostupných ingrediencí, takže pokud vám nějaká chybí, nevadí.

autor receptu:

Těstovinový salát s domácí majonézou a sójovým masem

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
4 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Těstovinový salát s domácí majonézou a sójovým masem

Recept se nachází v 18 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3325 receptů
zjirousek
Těstoviny 771 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Těstovinový salát s domácí majonézou a sójovým masem

Přidat příspěvek k receptu Těstovinový salát s domácí majonézou a sójovým masem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept