Teryaki omáčka

20 min | marináda | japonská kuchyně | recept zobrazen: 390x
Osvědčený recept na chuťově výraznou omáčku na sushi či marinádu na maso.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Rýžové víno Mirin přivedeme k varu, stáhneme zdroj tepla na polovinu a necháme probublávat přibližně 10 minut.

Přidáme sójovou omáčku, rýžový ocet, chilli papričku, sezamový olej, česnek, zázvor, cukr a černý pepř. Až se cukr rozpustí, omáčku vaříme ještě dalších 5 minut.

Hotovou Teriyaki omáčku nalijeme do vhodné nádoby, skladujeme v chladu a používáme podle chuti k různým pokrmům.

autor receptu:

Teryaki omáčka

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Teryaki omáčka

Recept se nachází v 12 kuchařkách
Tatova kuchařka
Tatova kuchařka
Tatova kuchařka 6 receptů
zjirousek
Koření, marinády 122 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Teryaki omáčka

Přidat příspěvek k receptu Teryaki omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept