Teplý švestkový dezert

1 hod | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1545x


Postup přípravy receptu

Umyté a vypeckované švestky nakrájíme a na másle rozpečeme. Vychladlé propasírujeme přes síto do mísy.

Z bílku a cukru vyšleháme sníh, který přidáme ke švestkám. Dále přidáme rozinky a skořici. Směs promícháme a dáme do vymazané a vysypané formy na pečení.

Teplý švestkový dezert pečeme 15-20 minut při 180° C. Podáváme teplé!

autor receptu:

Teplý švestkový dezert

Počet přidaných receptů: 73

Ingredience

Vaše cena 3990 běžně 6990 Kč sleva 43 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
2 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Teplý švestkový dezert

Recept se nachází v 17 kuchařkách
veriri
Papáníčko 2886 receptů
Irena
Kuchařka Irena 2328 receptů
AnnieV
Sladkosti 173 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Teplý švestkový dezert

Přidat příspěvek k receptu Teplý švestkový dezert
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Běhání jako sport, zábava i relax

    Běhání jako sport, zábava i relax

    Hned z jara je potkáváme všude - na silnicích, na lesních a polních cestách. Nepotřebují ke své vášni žádný nástroj ani pomůcku. Ano, jsou to běžci. Běh je u nás hned po cyklistice druhým nejoblíbenějším sportem. Prodlužuje délku života, snižuje vysoký krevní tlak, nadváhu, posiluje celkovou kondici, imunitu a paměť a zmírňuje deprese. Více než polovina běžců se svojí zálibě věnuje 2 - 3x týdně a mluvíme-li o zálibě, není to vždy tak zcela přesné - často začínáme běhat kvůli nedostatku pohybu a hlavně pro potřebu zhubnout. Častěji potkáváme na provizorních běžeckých trasách ženy.

  • Letní průjmy - čemu se na dovolené vyhnout?

    Letní průjmy - čemu se na dovolené vyhnout?

    Průjmové onemocnění je jednou z nejčastějších letních zdravotních komplikací. Může se týkat cestovatelů do zahraničních zemí (zejména mimoevropských), ale není ojedinělé ani na cestách po naší republice a výjimečně i po vlastním grilování doma na zahradě. Letní teploty jsou pro mnohé z nás sice příjemné, ale nahrávají také množení bakterií zejména v potravinách, ale také třeba i ve vodě.




přidat nový recept