Telecí svíčková na mátě a rozmarýnu

45 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 25473x
Vynikající telecí svíčková v bylinkách.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Telecí svíčkovou odblaníme a necháme vcelku. Mátu a rozmarýn omyjeme, osušíme a nasekáme. Bylinky smícháme s hrubozrnnou solí, sezamovým olejem a sójovou omáčkou. Nedoporučuji dávat více sezamového oleje, spíše méně. Olej je hodně aromatický a přebije ostatní bylinky. V bylinkové směsi důkladně obalíme telecí svíčkovou.

Důkladně si rozpálíme hrnec nebo pánev a vlijeme olivový olej. Do oleje vložíme telecí svíčkovou a ze všech stran ji zprudka ale důkladně osmažíme, aby se maso zatáhlo. Pak svíčkovou necháme ještě asi 7 minut restovat na mírnějším ohni. Připravíme si větší kus alobalu. Na alobal vložíme telecí na mátě a rozmarýnu a důkladně zabalíme. Telecí v alobalu zabalíme ještě do utěrky a necháme asi 10 minut odpočinout.

Po 10 minutách alobal opatrně otevřeme, aby nám nevytekla šťáva. Z telecí svíčkové nakrájíme širší plátky. Pokud po prvním plátku vidíme, že je svíčková ještě syrová, dáme ji na 35 sekund do mikrovlny nebo ještě znovu na pánev.

Telecí svíčkovou na mátě a rozmarýnu rozdělíme na nahřáté talíře a ihned podáváme. Skvělou přílohou je bramborová kaše s parmazánem.

Vilienka autor receptu:

Telecí svíčková na mátě a rozmarýnu

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
23 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Telecí svíčková na mátě a rozmarýnu

Recept se nachází v 72 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5991 receptů
myš1
recepty 4616 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Telecí svíčková na mátě a rozmarýnu

Celkový počet komentářů u receptu: 4
Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Telecí svíčková na mátě a rozmarýnu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept