Telecí svíčková na mátě a rozmarýnu

45 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 23969x
Vynikající telecí svíčková v bylinkách.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Telecí svíčkovou odblaníme a necháme vcelku. Mátu a rozmarýn omyjeme, osušíme a nasekáme. Bylinky smícháme s hrubozrnnou solí, sezamovým olejem a sójovou omáčkou. Nedoporučuji dávat více sezamového oleje, spíše méně. Olej je hodně aromatický a přebije ostatní bylinky. V bylinkové směsi důkladně obalíme telecí svíčkovou.

Důkladně si rozpálíme hrnec nebo pánev a vlijeme olivový olej. Do oleje vložíme telecí svíčkovou a ze všech stran ji zprudka ale důkladně osmažíme, aby se maso zatáhlo. Pak svíčkovou necháme ještě asi 7 minut restovat na mírnějším ohni. Připravíme si větší kus alobalu. Na alobal vložíme telecí na mátě a rozmarýnu a důkladně zabalíme. Telecí v alobalu zabalíme ještě do utěrky a necháme asi 10 minut odpočinout.

Po 10 minutách alobal opatrně otevřeme, aby nám nevytekla šťáva. Z telecí svíčkové nakrájíme širší plátky. Pokud po prvním plátku vidíme, že je svíčková ještě syrová, dáme ji na 35 sekund do mikrovlny nebo ještě znovu na pánev.

Telecí svíčkovou na mátě a rozmarýnu rozdělíme na nahřáté talíře a ihned podáváme. Skvělou přílohou je bramborová kaše s parmazánem.

Vilienka autor receptu:

Telecí svíčková na mátě a rozmarýnu

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

na porce
Vaše cena 7900 běžně 45000 Kč sleva 82 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
23 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Telecí svíčková na mátě a rozmarýnu

Recept se nachází v 69 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5963 receptů
myš1
recepty 4618 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2723 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Telecí svíčková na mátě a rozmarýnu

Celkový počet komentářů u receptu: 4
Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Telecí svíčková na mátě a rozmarýnu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Ořechový olej - silný antioxidant s využitím v kosmetice i kuchyni

    Ořechový olej - silný antioxidant s využitím v kosmetice i kuchyni

    Olej z vlašských ořechů je olej lisovaný za studena z jader vlašských ořechů. Vlašský ořech je plod ořešáku královského, který pochází z Persie. Daří se mu na slunném místě, vyžaduje hluboké a provzdušněné půdy. Začíná plodit nejdříve v 8 letech, dožívá se věku až 100 let, často i více. Olej z vlašských ořechů má lahodnou a výjimečnou chuť, ale také příjemně zlatavou barvu.

  • Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Většina výrobků na bělení zubů, které se nám nabízí v lékárnách a drogeriích, je založena na bázi peroxidu vodíku, který je také součástí bělících procedur na estetických a dentálních klinikách. Profesionální vybělení chrupu tak zatíží nejen vaši peněženku, ale i zubní sklovinu.




přidat nový recept