Tatarský biftek

30 min | chuťovka | recept zobrazen: 531996x
Recept na pravý tatarský biftek je tady!
Komentáře receptu 53
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Maso naškrábeme najemno ostrým nožem. Pokud se nám s ním nechce škrábat, umeleme jej.

Cibuli očistíme a nasekáme úplně najemno. Do masa vmícháme obě hořčice, cibuli, worcesterskou omáčku a lehce opepříme. Podle chuti můžeme maso doplnit o pár kapek tabasca nebo jej naopak zjemnit asi 2 lžícemi whisky. Maso nesolíme. Každý si jej osolí podle chuti a navíc by maso pustilo šťávu.

K masu bychom měli být něžní a moc jej nemačkat. Svíčková je velmi křehká. Stačí míchat jen zlehka.

Z masa vytvarujeme bochánek, který necháme v lednici uležet. Pak maso rozdělíme podle osob do mističek a v každé vytvoříme důlek.

Do důlků vychlazeného masa vložíme žloutky a můžeme podávat.

K tataráku nesmí chybět topinky s česnekem, kapary nebo zelenina.

Vilienka autor receptu:

Tatarský biftek

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

Vaše cena 1199 běžně 8630 Kč sleva 86 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,9
dobrý recept
461 hlasujících
  • Recept Tatarský biftek - Zamíchaný tatarák.
  • Recept Tatarský biftek - Tataráček na topinkách.

Kuchařky obsahující recept Tatarský biftek

Recept se nachází v 364 kuchařkách
KDI
VARENIE 4758 receptů
Jozar
Hovězí 307 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 5071 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tatarský biftek

Celkový počet komentářů u receptu: 53
  • tatarák Jozef Kubala 19.03.2014 09:30:36

    Aspoň na mesiac dám hovädziu sviečkovicu do mrazničky. Potom spracujem.Konzumujem podľa receptu a bez obáv.

  • Komentář k receptu Tatarský biftek Josef 04.09.2013 03:39:08

    Tatarák jsme dělávali i z vepřové panenky, takže to jde. A na chuti to žádný velký rozdíl nebyl, naopak, byl ještě jemnější

  • tatarak konny 24.11.2011 22:13:07

    doby den,muzu se zeptat pokud to tedy budenekdo vedet??v obchode jsem se prehmatl a chtel jsem koupit svickovou na tatarak,jenomze jsem koupil veprovou svickovou.otazka zni...zda-li se da udelat tatarsky biftek z veprove svickove??dekuji za odpoved vsem....

  • Komentář k receptu Tatarský biftek Usama Bin Laden 15.05.2013 13:02:07

    terror hücumu tezliklə başlayır

  • tatrský biftek mirek.rybar1 21.07.2011 18:20:38

    Vážení !
    Nic proti tatarskému bifteku . Jenže pozor na to.Jedná se o konzumaci v podstatě naprosto syrového masa i když kvalitního.Měl jsem přítele,který tomuto bifteku příliš holdoval,ale stálo ho to život. Příliš to přeháněl.Napřed dostal žaludeční vředy a následně rakovinu.Za půl roku už měl veškeré trápení za sebou. Může to rozpoutat vlnu diskuze,ale i lékaři potvrdili tuto možnost.A politika je Huncútstvo,proto jí do gastro nemíchejte.
    Zdravím a Parodia je kaktus,to jen pro ty co to nevědí.

Celkový počet komentářů: 53
Nalezeno receptů: 53
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Tatarský biftek
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept