Tatarák

1 hod | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 332942x
Velice oblíbená pochoutka, kterou si doma můžete udělat podle svého a ingredience klidně smíchat s masem dohromady.
Komentáře receptu 22
Uvařil jsem to (Recept vařilo 12 lidí)


Postup přípravy receptu

Maso na tatarák naškrábáme nožem nebo rozsekáme v robotu, ale velice najemno. Tatarák podáváme na talířích v podobě bochánků s důlkem uprostřed, kam vyklepneme žloutek. Všechny ostatní přísady a koření podáváme zvlášť a každý si na talíři míchá směs podle vlastní chuti.

Jaké maso na tatarák?

Tuto kdysi velice rozšířenou pochoutku připravujeme ze svíčkové nebo ze zadního hovězího bezvadné jakosti. Maso musí být odleželé, ale svěží. Ve veřejném stravování je až na výjimky s označením původu masa zakázané tataráky podávat.

Skvělou přílohou k tataráku je domácí pečivo - například z domácí pekárny.

autor receptu:

Tatarák

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Tatarák - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 890 kJ / 212,6 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 299 běžně 4999 Kč sleva 94 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Recept Tatarák byl 26.09.2011 na 1. místě v žebříčku nejlepších receptů.

3
dobrý recept
773 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Tatarák

Recept se nachází v 174 kuchařkách
alča
Babča ALČA 1186 receptů
Jaroslav Štěpán
Jardova kuchařka 283 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tatarák

Celkový počet komentářů u receptu: 22
  • taky něco do debaty Kokeš 03.10.2010 21:14:58

    Tataráku se s kamarádama věnujeme už několik let. Chodíme po brněnskéch hospodách a zjišťujeme jak to s tím tatarákem v Brně je. Pokaždý jinde . Ke kečupu bych řekl, že rozhodně jo ale kvalitní jemnej . Hořčice samozřejmě taky . Pak bych přidal trochu drcenýho kmínu a pepř namlýt čerstvej , trochu česneku taky neuškodí a dlouhodobým výzkumem jsme zjislili že tatarák zjemní přidání trochy kvalitního olivovýho oleje .Tatarák z koňské svíčkové je jemější.

    • Re: taky něco do debaty Jindra 06.04.2014 16:00:12

      Hlavně namlÝt čerstvej. To je brněnská cajzlovština? Ještě zapomněls na skořici.

    • Re: taky něco do debaty nina 30.12.2011 18:47:35

      ak sa mozem opytat, ktore restauracie by ste mi odporucili, zijem v Brne a milujem tatarak, rada by som tieto dve skutocnosti spojila:)

      • Re: Re: taky něco do debaty milruz 23.02.2012 11:40:50

        Dobrý tatrák v brně najdeš například v Atrium Baru... je to blízko role a v neděli je v akci za pakatel.

  • kařdý podle chiti Jan Velzel 18.01.2014 14:49:43

    Nechápu jak může někdo říct, že tam musí být to a to ... každý podle chuti ... já osobně bych do tataráku nikdy nedal kečup a podobné věci, ale nikomu neříkám nepatří to tam ... dělám si ho jen se žloutkem, cibulí, pepřem, solí a majoránkou a chutná mi tak.

  • Tatarak... Tommy Tokalupi 22.04.2013 02:40:55

    Kazdej at si TATARAK dela, jak mu chutna....budme tolerantni....my v USA totiz jsme....ale jinak bych rekl, ze vsechny ty prisady, o kterych bylo hovoreno se me docela libi...vcetne te majoranky...ja tam davam i bazalku.....inovacim se meze nekladou.....Budme vsak na sebe hodni a respektujme se.....Kazdy jsme jiny a kazdemu chutna neco jineho......Pravym ale zakladej budiz dobre zadni hovezi maso....Preji vsem dobrou chut.....Vas Tommy Tokalupi from Chicago....U.S.A.

  • tatarak Jan 20.04.2013 08:19:25

    patri tam rozhodne kari,oliv olej a 1 nakl okurka

    • Re: tatarak Kostič 20.04.2013 22:33:02

      Rozhodně tam kari a olivový olej nepatří. Tatarák konzumuju zhruba od roku 63, a tehdá se u nás o olivovém oleji zdálo málokomu. Dávám si ho i v cizině a nikdy jsem tam oliváč neviděl. Kari a oliváč je zřejmě "krajová" zvyklost. Proč taky, když jde hlavně o chuť syrového hovězího. Když už jsme u toho, odjakživa se k němu nabízel worchestr a kečup. Ten kečup bych ale jako podmínku neviděl. :-)))

      • Re: Re: tatarak karin 21.04.2013 11:46:13

        A už vůbec ne kyselá okurka. V olivoleji nevidím problém, dobrý kečup by ale chybět neměl. Rovněž česnek se do tataráku nedává, ostrouhá se na topinku.

  • přidat majoránku dvanactipes 09.07.2012 10:27:51

    přidala jsem tam ještě majoránku a myslím, že to dostalo lepší říz

Celkový počet komentářů: 22
Nalezeno receptů: 22
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Tatarák
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Mýty o bolestech zad

    Mýty o bolestech zad

    O bolestech zad kolují různé nepravdy. Jaké jsou ty nejčastější? A čeho se opravdu vyvarovat, aby záda nebolela? Vsaďte na vhodně zvolený pohyb, správnou matraci a nebojte se preventivní návštěvy u lékaře. Nejen starší generaci dokáží záda pěkně potrápit.

  • Diagnóza ztuhlý palec - bolestivá artróza

    Diagnóza ztuhlý palec - bolestivá artróza

    Vypadá jako palec vbočený (hallux vagus), ale jde o palec ztuhlý (hallux rigidus). Pro laika je rozdíl téměř k nerozeznání, ovšem zvyšující se bolestivost při chůzi a menší pohyblivost palce jasně naznačí, že něco není v pořádku.




přidat nový recept