Tartaletky s čokoládovým nugátem a višňovým džemem

moučník | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 214x
Tohle je čokoládová bomba s luxusním vláčným krémem. A višně, respektive višňový džem, domu dodají tu správnou chuť.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Zaprvé utřeme máslo a cukr do pěny. Zašleháme celé vejce, vanilku a sůl. Pak můžeme začít zapracovávat mouku. Z hotového těsta vytvoříme váleček, přetáhneme ho fólií a dáme na 30 minut do lednice. Předehřejeme troubu na 200 °C.

Těsto rozdělíme na 6 stejných dílů a vyválíme. Přeneseme ho opatrně do vymazaných forem a přitiskněme. Pak přebývající okraj ořízneme a prsty zahladíme okraje. Měli bychom i několikrát propíchnout dno vidličkou, aby se těsto nenafouklo. Pečeme 15 – 20 minut a následně necháme zchladnout. Vychladlé tartaletky potřeme na dně vrstvou višňového džemu.

A teď je na řadě čokoládová náplň. Přivedeme k varu šlehačku s cukrem. Ihned stáhneme z plotny a přidáme máslo a čokoládu. Mícháme, dokud se nerozpustí. Po chvíli zamícháme mléko a důkladně promícháme, aby se všechno spojilo v hladký krém. Nalijeme čokoládu do tartaletek a necháme aspoň 2 hodiny zatuhnout.

Hamé autor receptu:

Tartaletky s čokoládovým nugátem a višňovým džemem

Počet přidaných receptů: 19

Ingredience

na porce
Vaše cena 3350 běžně 8816 Kč sleva 62 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4
skvělý recept
4 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Tartaletky s čokoládovým nugátem a višňovým džemem

Recept se nachází v 18 kuchařkách
Jarní pečení
Hamé
Jarní pečení 15 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4084 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7388 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tartaletky s čokoládovým nugátem a višňovým džemem

Přidat příspěvek k receptu Tartaletky s čokoládovým nugátem a višňovým džemem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek je směs dvou bílkovin, gliadinu a gluteninu. Proto se mu říká též gluten. Nachází se v některých obilovinách, hlavně v pšenici, ale v menší míře také v žitu a ječmeni. Udává se, že čím více lepku a méně škrobu v obilí, tím kvalitnější mouka se namele. Těsto z této kvalitní mouky je pak pružnější. Množství lepku se měří podle závazné normy a udává se v procentech.

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.




přidat nový recept