Tagliattele s pestem a kuřecím masem

1 hod | hlavní chod | 4 porce | italská kuchyně | recept zobrazen: 570x
Tagliattele, nazývané i fettuccine, jsou velmi dobré těstoviny, které zachutnají s pravým pestem verde a s kousky kuřecího masa.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Připravíme si směs na těstoviny. Kuřecí prsa dobře očistíme a opláchneme vodou. Posypeme je směsí provensálských bylinek, přidáme solamyl, pokapeme kvalitní sojovou omáčkou a polijeme olivovým olejem. Maso promícháme a necháme chvíli uležet.

Najemno si nastrouháme sýr Grana Padano.

V hrnci na těstoviny přivedeme k varu vodu, osolíme ji a vložíme do ní těstoviny tagliattele. Vaříme je 6 - 8 minut, aby byly al dente, případně se řídíme návodem na obalu.

Po uvaření necháme těstoviny okapat, přidáme trochu olivového oleje a pesto verde. Promícháme. Pesto verde je kořeněná pasta s olivovým olejem a sýrem, která dobře doplní chuť těstovin.

Na rozehřátou hlubokou pánev (WOK) vsypeme naložené kuřecí kousky. Zprudka opečeme, pak promícháme a necháme opékat doměkka. Přidáme znovu trochu sojové omáčky.

Před dokončením masa přidáme na proužky nakrájenou cibuli, papriku, česnek a na půlky rozkrájená cherry rajčata.

Tagliattele s pestem podáváme s kuřecím masem a sypeme jemně strouhaným sýrem Grana Padano.

autor receptu:

Tagliattele s pestem a kuřecím masem

Počet přidaných receptů: 335

Ingredience

na porce
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,2
dobrý recept
7 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Tagliattele s pestem a kuřecím masem

Recept se nachází v 16 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7504 receptů
zjirousek
Kuře 1859 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 2 3325 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Tagliattele s pestem a kuřecím masem

Přidat příspěvek k receptu Tagliattele s pestem a kuřecím masem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept