Plísňový sýr niva jemně nastrouháme. Loupané pistácie usekáme najemno. Kuličky hroznového vína omyjeme a osušíme. Omytou petrželovou nať jemně usekáme. Chlebovou formu vytřeme olejem a vyložíme potravinovou folií.
Změklé máslo vyšleháme s tvarohem a nastrouhaným sýrem niva. Náplň osolíme, opepříme a promícháme s usekanou petrželkou. Dno a stěny připravené formy vyložíme částí plátkového sýra. Dno poklademe asi 1/3 šunky a na ni naneseme polovinu sýrové náplně, do které zatlačíme polovinu hroznů. Vrstvy opakujeme a vše zakončíme poslední třetinou šunky a plátky sýra. Takto připravený chlebíček necháme přes noc ztuhnout v lednici.
Sýrový chlebíček s hroznovým vínem vyklopíme z formy, ozdobíme červenou paprikou a oříšky. Nakrájíme na porce a podáváme s bagetou.