Švýcarky z kynutého těsta

2 hod | moučník | švýcarská kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 330x
Recept na kynuté skořicové švýcarky.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Z mléka, cukru a droždí připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít. Do kvásku přidáme mouku, rozpuštěné máslo, vejce, špetku soli a zpracujeme těsto, které by mělo být vláčné. Pokud se těsto lepí, přisypeme mouku. Těsto necháme kynout na teplém místě.

Než těsto na švýcarky vykyne, připravíme si skořicovou směs ze stejného množství krupicového cukru, strouhanky a mleté skořice podle chuti.

Vykynuté těsto vyválíme na plát o tloušťce asi 1/2 cm, který celý potřeme olejem a hustě posypeme skořicovou směsí. Placku srolujeme do ruličky - musí být pevná - a opět potřeme olejem.

Z ruličky krájíme špalíky, které po délce zmáčkneme násadou vařečky - tím se švýcarky po stranách otevřou.

Skořicové švýcarky z kynutého těsta pečeme dozlatova při teplotě 180 °C. Podáváme podle chuti.

autor receptu:

Švýcarky z kynutého těsta

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 1999 běžně 4236 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Švýcarky z kynutého těsta

Recept se nachází v 16 kuchařkách
rinnovka
ta moje 49 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4084 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7388 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Švýcarky z kynutého těsta

Přidat příspěvek k receptu Švýcarky z kynutého těsta
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept