Svíčková na smetaně

1 h 30 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 298432x
Uvařil jsem to (Recept vařilo 9 lidí)


Postup přípravy receptu

Svíčkovou odblaníme, osolíme a protkneme trochou nakrájené slaniny. Na tuku zprudka po všech stranách opečeme. Maso vyjmeme a přidáme zbytek slaniny, kterou nakrájíme na kostičky, 1 balení zeleniny, cibulku a vše osmahneme do světlehněda. Poté znovu vložíme maso, podlijeme, přidáme koření a dusíme v předehřáté troubě. Maso poléváme šťávou nebo podle potřeby podléváme vývarem. Když je maso měkké, tak ho vyjmeme.

Šťávu se zeleninou rozmixujeme, přidáme smetanu a chvíli povaříme. Svíčkovou omáčku dochutíme cukrem, citronovou šťávou. Na talíři dáme na omáčku kopeček brusinkového kompotu.

autor receptu:

Svíčková na smetaně

Počet přidaných receptů: 46

Ingredience

Vaše cena 3999 běžně 49998 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,1
dobrý recept
945 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Svíčková na smetaně

Recept se nachází v 393 kuchařkách
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů
KDI
VARENIE 4542 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Svíčková na smetaně

Celkový počet komentářů u receptu: 26
  • Z pravé svíčkové fabregas 04.10.2013 16:46:20

    to ani nemůže být nic moc. Takový hovězí krk úplně postačí a je k této úpravě i vhodnější. A ta mražená zelenina, to už ke svíčkové nepatří vůbec. Dobré je nanejvýš přidat k už orestované čerstvé zelenině trochu sterilovaného celeru i s nálevem a základ zakápnout octem, aby se omáčka posléze nesrazila. Do hotového základu dávám všechny přísady i s kořením hned, aby i maso získalo specifickou chuť. Omáčku už potom nemusím prakticky dochucovat.

  • Svíčková na smetaně Kateřina Hammad 07.07.2013 14:19:35

    Svíčková z mražené zeleniny, není svíčková, to pak všechna práce přijde v niveč.
    Když už něco děláte, dělejte to pořádně, jinak si ji můžete dát od Magi z pytlíku.
    Mražená zeleniny plná zmražené vody nemá žádnou chuť ani samotná, natož tak v svíčkové, kde jí musí být pořádné množství.

  • Svíčková Ála 01.06.2013 02:05:12

    Svíčkovou dělám asi 25 let a je fakt, že z jiného, než hovězího masa si ji vůbec nedokážu představit - nicméně "proti gustu žádný dišputát". S pravou svíčkovou bych se při oblibě masa v naší rodině nedoplatila, takže samozřejmě používám normální zadní hovězí, které ale kupuju výhradně v Globusu, a nikdy nemá chybu. Pokud někdo maso předem nakládá, nic proti,tak to je ve všech původních receptech. Já to ale nehrotím, normálně udělám maso v papiňáku na cibuli a zelenině, přičemž to maso nakrájím na plátky, je dříve hotové. Mražená nebo čerstvá zelenina podle mě nemá na konečnou chuť žádný vliv, pouze ta čerstvá má asi víc vitamínů. Nepasíruju, ale mixuju a přidávám směs Halali. Někdo se možná chytne za hlavu stejně, jako před lety moje maminka, ale ta svíčková má pak skutečně ten správný říz (a moje maminka se dnes po ní může utlouct). Takže všem přeji dobrou chuť a jen dodávám, že správná svíčková určitě není jen tak jednoduché jídlo, já osobně ji považuju za "kuchařskou maturitu".

  • Hovězí svíčková a mražená zelenina???? Adam 10.08.2008 16:41:01

    Jen mi vrta hlavou proc, kdyz pouzivate svickovou nedate do receptu cerstvou zeleninu, ale "prznite" ho mrazenou???? Bud prezentujte poradne recepty nebo zadne, prosim!!!!! Jestli chcete verejnost "ucit" varit, tak to taky delejte poradne, prosim!!!!!

    • Re: Hovězí svíčková a mražená zelenina???? Dugogh 18.05.2013 15:54:53

      Nejlepsi svickova kterou jsem ochutnal byla z konzervy, v té se vam ty chuti prolezi, jéjej!

    • Re: Hovězí svíčková a mražená zelenina???? smutnydrak 09.01.2009 18:11:23

      ....svatá pravda.....

      • Re: Re: Hovězí svíčková a mražená zelenina???? katule 07.02.2012 13:06:13

        nevím proč tu kritizujete mraženou zeleninu. to že žijete v době bronzové je vaše mínus, mražená zelenina na svíčkovou stejně jako halalí je náhodou super ulehčení takže...recept super všem moc chutnal :)

      • Re: Re: Hovězí svíčková a mražená zelenina???? jiří 25.09.2010 02:35:17

        Mám vekice rád svíčkovou, je to moje "kulkovní záležitost", ale v žádném případě z mražéné zeleniny. To opravdu ne. Mám 60 roků a vařím k pochvale ostatních dlouho. Jiří

  • Klasika - tak klasicky nekecam 08.02.2012 09:39:07

    Svíčková z pravé svíčkové je sváteční a dost nákladné jjídlo. A tak si zaslouží i pozornou a "tradiční" přípravu. K té počítám i naložení masa do cibule a čerstvé zeleniny, koření a pokapané octem nebo citronovou šťávou, příp. i máslem, alespoň na několik hodin, ale i 2 dny. Po vyjmutí, rychlé opečení masa na pánvi, poté opečení okapané zeleniny na pánvi. Osolit a podlít odvarem z pánve a vývarem z kostí a odřezků a přikryté dusit atd. Tymián, hořčici, sladkou či kysanou smetanu? Jak komu chutná. Hlavně klid a lásku k jídlu i strávníkům. Dobrou chuť

  • Aleš 08.04.2011 15:52:23

    Jsem uplny laik, ale svickova je hovezi maso takze ani kralik a ani veprova nechapu jak nekdo muze rict ze dela svickovou na smetane z kralika nebo z veproveho masa... jinak kazdy podle sveho a kazdy jak mu chutna ... diky pa a mlask

Celkový počet komentářů: 26
Nalezeno receptů: 26
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Svíčková na smetaně
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Recepty podle Mačingové - hubneme a nehladovíme!

    Recepty podle Mačingové - hubneme a nehladovíme!

    Dobře se najíst a hubnout? Podle diety Mačingové se stává nemožné možným. Jídelníček, který bychom měli dodržovat 28 dní, je seskládán tak, aby se tělo skvěle pročistilo. Jak denní menu vypadá? Které recepty bychom se měli naučit?

  • Jak pečovat o kontaktní čočky

    Jak pečovat o kontaktní čočky

    Péče o kontaktní čočky může připadat uživatelům brýlí příliš složitá a zdlouhavá. Možná i proto zůstávají raději věrní klasickým brýlím. Je pravdou, že stejně jako brýle, i kontaktní čočky potřebují být chráněny před poškozením a zároveň udržovány ve sterilní čistotě vhodnou dezinfekcí. Díky správným dezinfekčním a konzervačním prostředkům však může být péče o kontaktní čočky snadná, časově nenáročná, přesto velmi efektivní.




přidat nový recept