Svíčková na smetaně s dýní hokaido

2 h 40 min | hlavní chod | 6 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 176x
Chuťově dokonalá svíčková omáčka, do které přidávám i dýni hokaido, která ji skvěle dobarví. Recept na vynikající hlavní chod s houskovými knedlíky.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Hovězí maso v celku osolíme, opepříme, prošpikujeme a poté zprudka osmažíme do tmava na troše oleje. Potom maso dáme do pekáčku, kde ho potřeme lžící hořčice. Mezitím očistíme kořenovou zeleninu. Mrkev a petržel nakrájíme na kolečka. Dýni opláchneme a nakrájíme na kostičky společně s cibulemi a celerem.

V hrnci rozehřejeme máslo a poté přidáme zeleninu a smažíme do zlatohněda, přidáme lžíci hnědého cukru a necháme trochu zkaramelizovat. Dále přidáme mletý pepř, bobkové listy, sůl, nové koření a celý pepř. Na pánev od masa dáme smažit cibuli do světle hněda a následně ji přidáme k zelenině. Zeleninu nasypeme na maso, přidáme hořčici, osolíme, opepříme a podlijeme do půlky pekáčku vodou.

Pečeme zakryté na 180 °C zhruba 2 hodiny podle tuhosti masa. Pokud bude maso tužší, pečeme ještě déle. Následně maso vyjmeme s kořením a zbytek rozmixujeme, poté přidáme pomalu smetanu a dochutíme solí, cukrem a trochou citronové šťávy, případně trochou hořčice.

Svíčkovou na smetaně s dýní hokaido podáváme s knedlíkem a brusinkovým kompotem.

autor receptu:

Svíčková na smetaně s dýní hokaido

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

na porcí
Vaše cena 3290 běžně 7560 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
10 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Svíčková na smetaně s dýní hokaido

Recept se nachází v 9 kuchařkách
Hovězí maso
Benji
Hovězí maso 88 receptů
zjirousek
Maso hovězí 739 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Svíčková na smetaně s dýní hokaido

Přidat příspěvek k receptu Svíčková na smetaně s dýní hokaido
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept