Svíčková na medu

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 69876x
Hovězí svíčková v medové marinádě.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařilo 10 lidí)


Postup přípravy receptu

Víno (lepší je suché) zahřejeme, přidáme med, sůl i pepř a krátce povaříme. Plátky svíčkové osolíme a naložíme do vychladlé marinády nejméně na hodinu.

Jablka nakrájíme na osminky. Slaninu nakrájíme na "hranolky" a opečeme ji na suché pánvi. Vyndáme ji a udržujeme teplou. Do výpeku vložíme krátce orestovat jablka. Pak je podlijeme džusem a necháme 5 minut provařit.

Plátky masa vyjmeme z marinády a opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Pak je vyjmeme a udržujeme teplé. Výpek doplníme zbylou marinádou, zaprášíme moukou a orestujeme ji. Přilijeme smetanu a povaříme. Nakonec přidáme jablka a prohřejeme. Podle chuti přisolíme.

Jablečno-smetanovou omáčku naservírujeme na talíře. Na každou porci položíme plátek masa, ozdobíme anglickou slaninou a posypeme kolečky pórku nebo snítkou kadeřavé petrželky.

.Renča. autor receptu:

Svíčková na medu

Počet přidaných receptů: 1361

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
24 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Svíčková na medu

Recept se nachází v 152 kuchařkách
.Renča.
V hlavní roli HOVĚZÍ 27 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3314 receptů
Jozar
Hovězí 335 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Svíčková na medu

Celkový počet komentářů u receptu: 3
Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Svíčková na medu
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept