Světlá perníková chaloupka

2 hod | cukroví | česká kuchyně | recept zobrazen: 7785x
Dekorace, na které si zároveň i pochutnáme.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Med rozehřejeme ve 100 ml vody. Mouku prosejeme na vál, přidáme koření a doprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme medovou hmotu. Vypracujeme hladké a pevné těsto. Zabalíme ho do fólie a v lednici necháme den odpočinout.

Potom z těsta vyválíme plát, ze kterého vykrájíme jednotlivé díly chaloupky, plotu a podobně. Díly perníkové chaloupky pečeme při 180 °C asi 10 minut. Ještě horké je potřeme žloutkem, aby se perník leskl.

V kastrůlku rozehřejeme cukr s 50 ml vody, medem a necháme zkaramelizovat. Hrany dílů potíráme karamelem a slepujeme k sobě tak, aby vznikla chaloupka. Nakonec světlou perníkovou chaloupku ozdobíme bílkovou polevou.

autor receptu:

Světlá perníková chaloupka

Počet přidaných receptů: 50

Ingredience

Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,1
dobrý recept
15 hlasujících
  • Recept Světlá perníková chaloupka - Světlá perníková chaloupka
  • Recept Světlá perníková chaloupka - Světlá perníková chaloupka

Kuchařky obsahující recept Světlá perníková chaloupka

Recept se nachází v 35 kuchařkách
janarip
Vánoční cukroví 7 receptů
Bon apetit
Miluška
Bon apetit 436 receptů
láska prochází žaludkem
Láska prochází žaludkem 1 2252 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Světlá perníková chaloupka

Celkový počet komentářů u receptu: 3
Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Světlá perníková chaloupka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept