Světlá perníková chaloupka

2 hod | cukroví | česká kuchyně | recept zobrazen: 5601x
Dekorace, na které si zároveň i pochutnáme.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Med rozehřejeme ve 100 ml vody. Mouku prosejeme na vál, přidáme koření a doprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme medovou hmotu. Vypracujeme hladké a pevné těsto. Zabalíme ho do fólie a v lednici necháme den odpočinout.

Potom z těsta vyválíme plát, ze kterého vykrájíme jednotlivé díly chaloupky, plotu a podobně. Díly perníkové chaloupky pečeme při 180 °C asi 10 minut. Ještě horké je potřeme žloutkem, aby se perník leskl.

V kastrůlku rozehřejeme cukr s 50 ml vody, medem a necháme zkaramelizovat. Hrany dílů potíráme karamelem a slepujeme k sobě tak, aby vznikla chaloupka. Nakonec světlou perníkovou chaloupku ozdobíme bílkovou polevou.

autor receptu:

Světlá perníková chaloupka

Počet přidaných receptů: 50

Ingredience

2,6
slabší recept
12 hlasujících
  • Recept Světlá perníková chaloupka - Světlá perníková chaloupka
  • Recept Světlá perníková chaloupka - Světlá perníková chaloupka

Kuchařky obsahující recept Světlá perníková chaloupka

Recept se nachází v 34 kuchařkách
janarip
Vánoční cukroví 7 receptů
Hanka
hannyto@seznam.cz 1062 receptů
Bon apetit
Miluška
Bon apetit 436 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Světlá perníková chaloupka

Celkový počet komentářů u receptu: 3
Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Světlá perníková chaloupka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept