Švédské masové kuličky

1 hod | hlavní chod | švédská kuchyně | recept zobrazen: 205996x
Kdo by neznal kupované švédské kuličky. Co si je ale udělat doma po svém a omáčkou?
Komentáře receptu 17
Uvařil jsem to (Recept vařilo 8 lidí)


Postup přípravy receptu

Smícháme strouhanku, hladkou mouku a mléko. Směs necháme odstát asi 10 minut. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Do odležené směsi přidáme maso, vajíčko a cibuli a opět pořádně promícháme. Podle chuti směs osolíme a opepříme. Z hmoty tvarujeme malé kuličky.

Na pánvi rozehřejeme olej a kuličky v něm smažíme dozlatova. Během smažení pánví občas potřeseme, aby se kuličky propekly rovnoměrně.

Když máme kuličky osmaženy, rozmícháme v pánvi s výpekem máslo, přidáme vodu nebo mléko, rozdrobený bujon a vaříme 3 - 5 minut. Omáčku nakonec zjemníme smetanou.

Švédské masové kuličky podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.

Vilienka autor receptu:

Švédské masové kuličky

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

3,1
dobrý recept
242 hlasujících
  • Recept Švédské masové kuličky - Švédské masové kuličky

Kuchařky obsahující recept Švédské masové kuličky

Recept se nachází v 172 kuchařkách
KDI
VARENIE_2 4247 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3043 receptů
zjirousek
Mletá masa 441 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Švédské masové kuličky

Celkový počet komentářů u receptu: 17
  • Komentář k receptu Švédské masové kuličky Rudolf 01.04.2015 12:55:42

    Moc vařit neumím, tak jsem se držel receptu. Kuličky mastné jako ...., ne a ne se osmažit rovnoměrně...a ta "omáčka"? To měl být vtip? Nedá se to jíst, přesolené a řídké cosi...i pes to s nedůvěrou očmuchal a odešel do pelechu. Pěkně děkuju za takový recept a zkažený oběd.

  • Komentář k receptu Švédské masové kuličky Hannah 21.02.2015 23:26:42

    Takhle prznit tak skvělé jídlo! To je takový problém udělat vývar? Proč strouhanka, mouka??? Namelu maso, přidám na másle udělanou cibulku (zesklovatět), bílý pepř, mleté nové koření, muškátový květ, vejce a střídky toust. chleba namočeného ve smetaně. Omáčka má být smetana, hovězí vývar, mazeina, sůl, pepř. K tomu bramborová kaše.

  • Martina 16.02.2013 13:41:58

    Já dělala švédské kuličky poprvé ve Finsku a tam se zásadně pouze peklo v troubě, na smažené bych teda ani neměla chuť, takže já za sebe doporučuji péct v troubě (200°C asi 10 minut - podle velikosti kuliček) a další fígl, který mi poradila jedna kuchařka ve Finsku, je ingredience po smíchání chvíli šlehat šlehačem, hmota se tak pěkně ucelí, zjemní a stane se víc kompaktní, takže pak se z ní dělají kuličky jedna báseň (jo a jinak dávkování nikdy podle receptu nepoužívám, vždy od oka, naštěstí už to v něm mám :-)

  • Švédské masové kuličky miloslavaw 04.11.2012 07:22:53

    Věřím, že to může být dobré, ale prosím, snad to pojmenujte jinak.

  • caty 06.09.2012 18:43:04

    http://dolcevita.blog.cz/0712 /kdo-nekouli-neni-sved kdo by chtěl zkusit jinou variantu

  • ujde to evilcat 07.03.2012 18:29:54

    tak jsem to vyzkoušela, když se oprostíme od skutečných švédských kuliček, je to dobré syté jídlo (místo bujonu jsem použila sojovku). Ale kdo srovnává s originálem, bude zklamán.

  • Nevim no... Natalka 29.08.2009 16:59:53

    No ja teda nevim kde se stala chyba.. nicmene i pres to, ze jsem presne odmerovala ingredience, tak z te hmoty bych ty kulicky neudelala ani kdyby ja nevim co... Navic na 300 ml tekutiny je jedna kostka bujonu je hrozne moc.. takze ta omacka byla desne slana. Dala bych tam max 1/3.

  • Jídlo je moc dobrý, nedržela jsem se přesně receptu, dala jsem všeho "podle oka" a výsledek výborný ... ingrediencí jsem se držela :-) Rychlé a snadné

  • A co s bramborovou kaší? Ruda 13.11.2011 11:10:04

    Prý se to tak podává ve Švédsku a já to tak dělám.

Celkový počet komentářů: 17
Nalezeno receptů: 17
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Švédské masové kuličky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín - zelenina vhodná při redukční dietě

    Tuřín je roky opomíjená kořenová zelenina napěchovaná vitamíny. Je to na pěstování nenáročná brukvovitá rostlina, jejím dalším pozitivem je absolutní mrazuvzdornost. Důvodů, proč byla roky odstrkovaná do pozadí, může být spousta. Kdysi byl tuřín jednou z hlavních potravin všech vrstev obyvatelstva.

  • Základní vyšetření krve

    Základní vyšetření krve

    Z biochemického rozboru krve lze zjistit spoustu informací o zdravotním stavu člověka. Odborníci umí odhalit kvalitu imunity, nejrůznější nemoci, zásoby vitamínů, nastavený pitný režim, těhotenství, přítomnost alkoholu, drog i jedů, ale také další zajímavé informace, které jsou důležité pro léčbu pacienta.




přidat nový recept