Švédské masové kuličky

1 hod | hlavní chod | švédská kuchyně | recept zobrazen: 195177x
Kdo by neznal kupované švédské kuličky. Co si je ale udělat doma po svém a omáčkou?
Komentáře receptu 15
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Smícháme strouhanku, hladkou mouku a mléko. Směs necháme odstát asi 10 minut. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Do odležené směsi přidáme maso, vajíčko a cibuli a opět pořádně promícháme. Podle chuti směs osolíme a opepříme. Z hmoty tvarujeme malé kuličky.

Na pánvi rozehřejeme olej a kuličky v něm smažíme dozlatova. Během smažení pánví občas potřeseme, aby se kuličky propekly rovnoměrně.

Když máme kuličky osmaženy, rozmícháme v pánvi s výpekem máslo, přidáme vodu nebo mléko, rozdrobený bujon a vaříme 3 - 5 minut. Omáčku nakonec zjemníme smetanou.

Švédské masové kuličky podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.

Vilienka autor receptu:

Švédské masové kuličky

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

Vaše cena 1990 běžně 24000 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,1
dobrý recept
240 hlasujících
  • Recept Švédské masové kuličky - Švédské masové kuličky

Kuchařky obsahující recept Švédské masové kuličky

Recept se nachází v 163 kuchařkách
KDI
VARENIE_2 5323 receptů
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 4879 receptů
RECEPTY z VAŘENÍ.CZ
maminka
RECEPTY z VAŘENÍ.CZ 266 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Švédské masové kuličky

Celkový počet komentářů u receptu: 15
  • Martina 16.02.2013 13:41:58

    Já dělala švédské kuličky poprvé ve Finsku a tam se zásadně pouze peklo v troubě, na smažené bych teda ani neměla chuť, takže já za sebe doporučuji péct v troubě (200°C asi 10 minut - podle velikosti kuliček) a další fígl, který mi poradila jedna kuchařka ve Finsku, je ingredience po smíchání chvíli šlehat šlehačem, hmota se tak pěkně ucelí, zjemní a stane se víc kompaktní, takže pak se z ní dělají kuličky jedna báseň (jo a jinak dávkování nikdy podle receptu nepoužívám, vždy od oka, naštěstí už to v něm mám :-)

  • Švédské masové kuličky miloslavaw 04.11.2012 07:22:53

    Věřím, že to může být dobré, ale prosím, snad to pojmenujte jinak.

  • caty 06.09.2012 18:43:04

    http://dolcevita.blog.cz/0712 /kdo-nekouli-neni-sved kdo by chtěl zkusit jinou variantu

  • ujde to evilcat 07.03.2012 18:29:54

    tak jsem to vyzkoušela, když se oprostíme od skutečných švédských kuliček, je to dobré syté jídlo (místo bujonu jsem použila sojovku). Ale kdo srovnává s originálem, bude zklamán.

  • Nevim no... Natalka 29.08.2009 16:59:53

    No ja teda nevim kde se stala chyba.. nicmene i pres to, ze jsem presne odmerovala ingredience, tak z te hmoty bych ty kulicky neudelala ani kdyby ja nevim co... Navic na 300 ml tekutiny je jedna kostka bujonu je hrozne moc.. takze ta omacka byla desne slana. Dala bych tam max 1/3.

  • Jídlo je moc dobrý, nedržela jsem se přesně receptu, dala jsem všeho "podle oka" a výsledek výborný ... ingrediencí jsem se držela :-) Rychlé a snadné

  • A co s bramborovou kaší? Ruda 13.11.2011 11:10:04

    Prý se to tak podává ve Švédsku a já to tak dělám.

  • Pablo 18.05.2011 19:25:38

    Ježiš lidi vy ste čuňata...tomuhle hnoji říkáte jídlo?
    Maso pomalu 1:1 se strouhankou a omáčka ze smetany a bujonu v kostce?
    Pohlreicha na vás a s klackem.
    Ti Švédi by tomu co to takhle sprasil nakopali prdel.

    • To je pravda, ze bujon v kostce do toho je prasárna...ale strouhanka a maso pul na pul, to jste vzal kde???? 4 lzice strouhanky snad proboha nevazi 400 gramu...ani pomalu :-D to jsou vyroky toto, Pohlreicha na vás, sám jste nepredvedl nic jineho nez kecy

Celkový počet komentářů: 15
Nalezeno receptů: 15
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Švédské masové kuličky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept