Sváteční krocan

1 h 30 min | hlavní chod | 8 porcí | americká kuchyně | recept zobrazen: 2742x
Další recept na vynikajícího krocana.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Připraveného krocana umyjeme, osušíme a zevnitř i zvenku osolíme a okořeníme. Játra, žaludek a srdce pokrájíme nadrobno.

Nakrájenou slaninu rozpustíme a přidáme jednu nakrájenou cibuli a celer, drobky a dusíme asi 5 minut. Přidáme 50 g očištěných a nakrájených žampionů a dusíme ještě asi 3 minuty. Osolíme, okořeníme, přidáme petrželovou nať, cibuli a za dalších 15 minut zbylé žampiony. Všechno dusíme ještě 15 minut. Přidáme křížem nakrojená rajčata. Podle potřeby zahustíme strouhankou.

Krocana naplníme a dáme péct. Asi po hodině pečení při teplotě 225°C - 250 °C vybereme hotového krocana a zeleninu, vypečenou šťávu dolijeme vodou na 3,75 dl. Zahustíme ji moukou a ochutíme solí, kořením a pikantním vývarem.

Svátečního krocana rozdělíme na porce a podáváme s náplní a zeleninou.

Tip: Krocan bude mít mimořádně křupavou a opečenou kůži, když ho 10 minut před dopečením potřeme ledovou vodou.

autor receptu:

Sváteční krocan

Počet přidaných receptů: 1000

Ingredience

na porcí
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Sváteční krocan

Recept se nachází v 32 kuchařkách
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů
KDI
VARENIE 8304 receptů
mařena
Moje velká kuchařka 615 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Sváteční krocan

Přidat příspěvek k receptu Sváteční krocan
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Káva a její vliv na mozkové funkce

    Káva a její vliv na mozkové funkce

    Konzumace kávy je spojena s řadou názorů týkajících se jejích účinků na zdraví člověka, přičemž názory ohledně prospěšnosti pití tohoto nápoje jsou často velmi kontroverzní. V závislosti na tom, komu je takový dotaz kladen, pak někteří tvrdí, že káva je velmi zdravá zatímco jiní se domnívají, že se jedná o velmi škodlivý nápoj. Navzdory argumentům odpůrců kávy však existuje řada prokazatelně ověřených faktů o tom, že konzumace kávy je zdraví prospěšná.

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.




přidat nový recept