Svařené víno

20 min | nápoj | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 240986x
Kdo by neznal klasický voňavý svařák? Jestli také patříte mezi jeho milovníky, připravte si jej doma.
Komentáře receptu 9
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

Do vína dáme hřebíček, skořici a zahříváme, dokud se nezačne tvořit bílá pěna. Vsypeme cukr a za stálého míchání necháme ohřát až do hustší pěny, avšak nesmí se začít vařit.

Zmírníme teplotu a asi 3 minuty ještě necháme prohřát.

Nalijeme do skleněných hrníčků, ozdobíme plátkem citrónu a podáváme horké.

autor receptu:

Svařené víno

Počet přidaných receptů: 1415

Ingredience

Vaše cena 3990 běžně 7800 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,3
dobrý recept
117 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Svařené víno

Recept se nachází v 47 kuchařkách
anisek
Aniččina kuchařka 1002 receptů
Vegetariánská kuchařka
Kat
Vegetariánská kuchařka 225 receptů
Tetino pitíčko
veraricna
Tetino pitíčko 1065 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Svařené víno

Celkový počet komentářů u receptu: 9
  • Komentář k receptu Svařené víno dan 06.02.2016 20:43:50

    Návod na domácí svařák


    1. Do dvou deci studené vody nasypeme cukr. Přihodíme koření - badyán, hřebíček a celou skořici. Na prodávané instantní směsky plné éček a umělé chuti zapomeňte. Je důležité, aby se koření vařilo - když se nevaří, nepustí silice, tu kýženou aromatickou chuť.


    2. Mezitím oloupeme kúru z jednoho citronu a pomeranče a přidáme je do hrnce také. Od této chvíle je důležité sledovat hodiny. Směs se musí vařit tři minuty, dokud nenabyde husté konzistence cukrového sirupu.


    3. Pak přichází fáze, kdy se k "sirupu" přilije i víno. Pak hrnec přiklopíme a necháme trochu prohřát. To, že se směs blíží bodu varu poznáme podle toho, že z ní začnou unikat drobné bublinky. To je nejvyšší čas víno odstavit - v žádném případě se totiž nesmí začít vařit. Vyprchal by z něj totiž veškerý etanol a mohli bychom výsledku říkat třeba dětský svařák.

  • Marvin 13.12.2012 18:33:19

    Jaké víno k tomu používáte? Něco hodně levného nebo stojí za to použít kvalitní víno z www.dobrevinarstvi.cz ? Dík za radu.

  • Svařené víno Renáta Haunerová 08.12.2012 12:46:56

    Já právě proto, aby alkohol vyprchal, víno svařím... mnohdy stačí se jen zahřát , ne?

  • Komentář k receptu Svařené víno Lucisisek 11.01.2014 19:06:02

    Recept je celý špatně. Nejdřív se má svařit trocha vody s cukrem a kořením - aby se koření rozvonělo (a tím dalo chuť celému svařáku). Přidáme oloupanou kůru z pomeranče, citronu, zalejeme vínem a necháme pouze prohřát - víno nesmí nikdy vařit, jinak z něj vyprchá alkohol...

  • Marvin 13.12.2012 18:34:58

    Omlouvám se, ten odkaz je < a href="http://www.dobrevinarstv i.cz/ > tady < /a > ...

  • Rychlé a jednoduché. Děkuji.

  • Lukyn 10.09.2010 08:27:52

    Lepší je nejdříve svařit jen koření s cukrem a troškou vody a víno přidat až nakonec. Neztratí se tolik alkoholu.

Celkový počet komentářů: 9
Nalezeno receptů: 9
Přidat příspěvek k receptu Svařené víno
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • 10 zaručených rad, jak zlepšit paměť

    10 zaručených rad, jak zlepšit paměť

    Zdá se vám, že už si nejste schopni zapamatovat tolik, co dříve? Je dokázáno, že s přibývajícím věkem paměť slábne. Stejně tak dobře však už dnes víme, že s pamětí je to jako se svaly. Je třeba ji posilovat a udržovat v kondici, jinak ochabne a zleniví. Jedině procvičováním a trénováním paměti můžeme předejít či oddálit případné onemocnění v pozdějším věku.

  • 5 cviků proti bolesti zad

    5 cviků proti bolesti zad

    Trápí vás bolest zad? Trpíte bolestí zad již dlouho a nic nepomáhá? Jsou vaše záda ztuhlá a brání vám v pohybu? V následujících řádcích vám fyzioterapeutka Adéla Papoušková z centra Fyzioterra v Praze popíše několik jednoduchých cviků, které zvládnete hravě sami v pohodlí domova, bez nutnosti použití složitých cvičebních pomůcek. Je však třeba mít na paměti, že ne vše se dá “vyléčit” doma.




přidat nový recept