Svařené víno

20 min | nápoj | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 242287x
Kdo by neznal klasický voňavý svařák? Jestli také patříte mezi jeho milovníky, připravte si jej doma.
Komentáře receptu 9
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

Do vína dáme hřebíček, skořici a zahříváme, dokud se nezačne tvořit bílá pěna. Vsypeme cukr a za stálého míchání necháme ohřát až do hustší pěny, avšak nesmí se začít vařit.

Zmírníme teplotu a asi 3 minuty ještě necháme prohřát.

Nalijeme do skleněných hrníčků, ozdobíme plátkem citrónu a podáváme horké.

autor receptu:

Svařené víno

Počet přidaných receptů: 1415

Ingredience

Vaše cena 4990 běžně 11980 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,3
dobrý recept
118 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Svařené víno

Recept se nachází v 47 kuchařkách
anisek
Aniččina kuchařka 1002 receptů
Vegetariánská kuchařka
Kat
Vegetariánská kuchařka 225 receptů
Tetino pitíčko
veraricna
Tetino pitíčko 1083 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Svařené víno

Celkový počet komentářů u receptu: 9
  • Komentář k receptu Svařené víno dan 06.02.2016 20:43:50

    Návod na domácí svařák


    1. Do dvou deci studené vody nasypeme cukr. Přihodíme koření - badyán, hřebíček a celou skořici. Na prodávané instantní směsky plné éček a umělé chuti zapomeňte. Je důležité, aby se koření vařilo - když se nevaří, nepustí silice, tu kýženou aromatickou chuť.


    2. Mezitím oloupeme kúru z jednoho citronu a pomeranče a přidáme je do hrnce také. Od této chvíle je důležité sledovat hodiny. Směs se musí vařit tři minuty, dokud nenabyde husté konzistence cukrového sirupu.


    3. Pak přichází fáze, kdy se k "sirupu" přilije i víno. Pak hrnec přiklopíme a necháme trochu prohřát. To, že se směs blíží bodu varu poznáme podle toho, že z ní začnou unikat drobné bublinky. To je nejvyšší čas víno odstavit - v žádném případě se totiž nesmí začít vařit. Vyprchal by z něj totiž veškerý etanol a mohli bychom výsledku říkat třeba dětský svařák.

  • Marvin 13.12.2012 18:33:19

    Jaké víno k tomu používáte? Něco hodně levného nebo stojí za to použít kvalitní víno z www.dobrevinarstvi.cz ? Dík za radu.

  • Svařené víno Renáta Haunerová 08.12.2012 12:46:56

    Já právě proto, aby alkohol vyprchal, víno svařím... mnohdy stačí se jen zahřát , ne?

  • Komentář k receptu Svařené víno Lucisisek 11.01.2014 19:06:02

    Recept je celý špatně. Nejdřív se má svařit trocha vody s cukrem a kořením - aby se koření rozvonělo (a tím dalo chuť celému svařáku). Přidáme oloupanou kůru z pomeranče, citronu, zalejeme vínem a necháme pouze prohřát - víno nesmí nikdy vařit, jinak z něj vyprchá alkohol...

  • Marvin 13.12.2012 18:34:58

    Omlouvám se, ten odkaz je < a href="http://www.dobrevinarstv i.cz/ > tady < /a > ...

  • Rychlé a jednoduché. Děkuji.

  • Lukyn 10.09.2010 08:27:52

    Lepší je nejdříve svařit jen koření s cukrem a troškou vody a víno přidat až nakonec. Neztratí se tolik alkoholu.

Celkový počet komentářů: 9
Nalezeno receptů: 9
Přidat příspěvek k receptu Svařené víno
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.

  • Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skoliózu poznáme podle vyčnívající lopatky, vykřivení v bederní oblasti, zkrácení trupu a prozradí ji i ramena, to když jedno převyšuje druhé. V dospělosti navíc skoliózu doprovázejí nepříjemné bolesti. Dá se skolióza v pozdějším věku vůbec napravit? Jaké jsou možnosti léčby?




přidat nový recept