Suši

1 hod | chuťovka | 4 porce | japonská kuchyně | recept zobrazen: 61690x
Příprava maki suši není tak těžká, jak se zdá.
Komentáře receptu 9
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Připravíme si speciální rýži na suši. Vypereme ji ve vodě, dokud z ní teče bílá voda. Můžete jí taky nechat 10 minut naloženou ve vodě. Poté jí dáme vařit. Až bude voda vroucí, stopněme si 10 minut. Rýže se musí vařit pod pokličkou a nemíchat. Jen se občas mrkněme, jestli tam je dost vody, aby se rýže nepálila. Poté rýži vypneme a necháme dalších 20 minut odstát. Neotvíráme pokličku!

Mezitím si připravíme wasabi. Pokud je v prášku, tak ho rozředíme troškou vody, zamícháme a necháme přikrytý). Připravíme si i řasy nori, syrovou rybu, nakrájenou zeleninu a dřevěnou podložku z bambusu, pomocí které budeme suši balit.

Rozmícháme si ocet, cukr a sůl a dáte zahřát, aby se vše rozpustilo a nalijeme do rýže. Pořádně zamícháme a necháme rýži vystydnout.

Připravíme si rolovací dřevěnou podložku. Na to položíte řasu lesklou stranou dolů. Do poloviny rozložíme rýži a umačkáme, aby držela. Aby se rýže nelepila na ruce, rozmícháme si trochu octa s vodou a namáčíme si do ní ruce. Do půlky rýže vložíme rybu, zeleninu a potřeme trochou wasabi. S podložkou rolujeme, vždy si podložku povytáhnete a rolujete dál. Nakonec namočeným nožem nakrájíme suši rolku na 8 dílků.

Suši dáme na talíř a podáváme s wasabi, nakládaným zázvorem a sójovou omáčkou.

autor receptu:

Suši

Počet přidaných receptů: 10

Ingredience

na porce

Energetický příjem

Suši - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 111 kJ / 26,5 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4
skvělý recept
27 hlasujících
  • Recept Suši - Vyrábím si doma léta, výroba sushi je koníček! :-) Na fotce okurkové s a uzenym lososem.
  • Recept Suši - dětská varianta - krabí tyčinky
  • Recept Suši - California
  • Recept Suši - Suši
  • Recept Suši - Maki sushi s lososem, tunákem, okurkou, japonskou ředkví a jeden s kaviárem.
  • Recept Suši - Suši rolky s lososem.

Kuchařky obsahující recept Suši

Recept se nachází v 97 kuchařkách
myš1
recepty 4616 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 4000 receptů
zjirousek
chuťovky 861 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Suši

Celkový počet komentářů u receptu: 9
  • Jsme právě v Japonsku Jakub 04.06.2016 19:32:15

    Jsme v sushi baru a dělají tu fakt dobrý sushi moc nám to chutná ���������� ���������� ��

  • Jsme právě v Japonsku Jakub 04.06.2016 19:31:46

    Jsme v sushi baru a dělají tu fakt dobrý sushi moc nám to chutná ���������� ���������� ��

  • Rýže Cyrdik 04.02.2015 18:06:47

    U nás se sushi dělá často a rýže je vážně základ :) koupila jsem si proto rýžovar a můžu to jenom doporučit, je to úplně bez práce a nikdy se mi nestalo, že by rýže nebyla taková, jaká má být :) rýži operu, dám do hrnce a to je vše, za cca 25 minut otevírám a rovnou v míse míchám s rýžovým octem, cukrem a solí a pak rozprostírám a míchám na tácu. Učím se postupně více druhů a baví mě to čím dál tím víc :)

  • Ryze Limakos 10.01.2015 12:31:32

    Dobře uvařit je: dodržet postup 1 dil hrnku ryze a 1 dil hrnku vody. Ryzí propláchneme at je cesta voda. Dáme do hrnce a přivedeme k varu jakmile voda zavaří stáhneme na mírný plamen. To je kámen úrazu. Např indukce stupeň 4. A necháme vařit 10 - 12 min. Pak ihned vypneme a necháme hrnec porad na stejném miste cca 20-25 min. Poklicí v celém průběhů neodkrývat! Po 20-25 min přendáme ryzí do misky a zalijeme připravenym sushi nálevem. Davam 2 lžíci cukru 3 lžíci ryžového octa a lžičku soli. Cca tak na půl sacku ryze. Ryze musí chutnat sladkokysele. Promícháme a nechám vychladnout. Pokud rolují sushi delam to bez podložky lépe se s tim pracuje

  • rýžový ocet Markéta 03.11.2011 19:13:26

    Místo rýžového octa je dobré použít lák z okurek ;-) rýži to dost ochutí. Nesmí se to ale přehnat.

  • pro přípravu opravdu skvělého sushi je důležitá nejen správná rýže, ale i ostatní ingredience, jako je například rýžový ocet, čerstvé rybky,...!jednou jsem neměla rýžový ocet(není lehké ho sehnat, v praze by s tím ale zase takový problém být neměl-díky velkému počtu asiatů)a použila jsem směs balsamica a medového octu-výsledek nebyl nejhorší,ale není to ono!dá se ale nahradit jablečným octem, octem z bílého vína, apod,.. stejně jako rýže-rýže by měla být speciální sushi, ale pokud neseženete-použijte kulatou (italové z ní dělají risoto), určitě ne uncle ben's, co nikdy nelepí, jinak se sushi nedočkáte ;) z ryb se nejčastěji používá lsos, tuňák a krevety-vše čerstvé, jak jen to je možné, jinak vám celá dobrota chytne "zápach" staré ryby a to nikdo nemá rád!
    dobrou chuť :)

  • Opravdu máte pravdu dobrá rýže k suši je základ uspěcu §

  • Nejdůležitější je dobře uvařit rýži. Musíte to zkoušet, dokud nezjistíte jak přesně na to. Každý vařič je jiný.

Celkový počet komentářů: 9
Nalezeno receptů: 9
Přidat příspěvek k receptu Suši
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Pozor, angína nám hrozí i v létě!

    Je možné si i v těchto parných letních dnech přivodit angínu? Bohužel je, a to velice jednoduše. Snadno to přeženeme se zmrzlinou nebo ledovými nápoji, příliš se vystavujeme chladící klimatizaci, zůstaneme příliš dlouho v mokrých plavkách a nakonec, zrádné výkyvy počasí. To všechno jsou důvody, proč se jednoho letního rána vzbudíme s nepříjemně známou bolestí v krku.

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.




přidat nový recept